Стилістика українського авангарду, пізнавальний квест, розважальні конкурси, позитивні емоції: у К-ПНУ відбулася посвята студентів-художників

Стилістика українського авангарду, пізнавальний квест, розважальні конкурси, позитивні емоції: у К-ПНУ відбулася посвята студентів-художників

Традиційно напередодні Дня художника в майстерні народного художника України Бориса Михайловича Негоди відбулася посвята в студенти першокурсників спеціальностей 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) та 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація.

Цьогоріч викладачі й студенти кафедри ОДПМ та РТМ відповідно до основної освітньої парадигми україноцентризму обрали тематику заходу – «Український авангард», зокрема акцентували увагу на культурі, історії, традиціях, цінностях, які є основою для творчості, технології «навчання через дослідження».

Уся стилістика, єдиний дрескод, декорації, конкурси, квести, подарунки для першокурсників відповідали основній темі, а саме творчості найвідомішого представника напряму Казимира Малевича та його легендарному твору «Чорний квадрат».

До підготовки мистецького дійства із захопленням та творчим підходом долучилися студенти різних курсів, зокрема другокурсники виготовили в межах дисципліни «Мистецтво Hand made» текстильні прикраси як варіативні супрематичні композиції в чорному квадраті, студенти 3 курсу (Анна Літовська, Дмитро Агапьєв, Вікторія Євсеєва, Ксенія Біла, Софія Демчишин, Діана Циганкова, Вікторія Кривенька) підготували й провели квест «Епохальний переворот», завданням якого було простежити шлях мистецьких історичних стилів від давнини до авангарду, а здобувачі 4 курсу попрацювали над створенням креативного антуражу та декорацій, оформленні фотозони (Олександра Гаращук, Софія Полатайко, Вікторія Білоус).

Розробку ідеї, сценарій, афішу, реквізит до конкурсів та проведення свята втілили магістранти 2 року навчання – Альона Брижак та Єлизавета Кожухівська. Посвяту в студенти традиційно очолили наші шановні завідувач кафедри Іван Підгурний та професор Наталія Урсу.

Відгуки першокурсників:

Софія Шевчук: «Мені дуже сподобалася сама локація, де проводилася посвята. Квест був дуже захопливим і пізнавальним, я дізналася багато нової інформації. Старшокурсники були приємними співрозмовниками. Викладачі та студенти могли почуватися вільно і говорили між собою як друзі»;

Єлизавета Бойчун: «Хочеться одразу розповісти про шикарну атмосферу під час святкування. Я дуже класно провела час на такій локації, яка надихає, з приємною компанією. Також варто похвалити старшокурсників, бо вони вигадали прикольний квест і зробили нам приємні подаруночки (валер’яна взагалі on top). Ми цікаво провели час, повеселилися, смачно поїли та познайомилися з новими людьми. Цей день запам’ятається нам на все життя. Ставлю десять зірочок із десяти! Рада бути студенткою К-ПНУ»;

Богдана Шатковська: «Студенти старших курсів попрацювали на славу над розважальною частиною. Квест був чудовим і пізнавальним. Я дізналась багато нового. Атмосфера була також чудовою, а саме дружньою та теплою».

Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного
мистецтва та реставрації творів мистецтва