Сертифікатна програма «Інтегрований курс літератур (української і зарубіжної) в НУШ»

Сертифікатна програма «Інтегрований курс літератур (української і зарубіжної) в НУШ»

Для тих, хто бажає сформувати базові знання, вміння, навички професійної діяльності з реалізації експериментального навчального курсу «Інтегрований курс літератур (української і зарубіжної) в НУШ», Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка пропонує пройти ефективну теоретичну і практичну підготовку за сертифікатною програмою та отримати сертифікат провідного державного ЗВО України.

Обсяг – 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Тривалість програми – 1 місяць.

У програмі можуть узяти участь здобувачі вищої освіти філологічних спеціальностей, учителі-словесники ЗЗСО, викладачі-філологи закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Зміст:

Тема 1. Українське письменство у світовому літературному контексті

Тема 2. Інтегрований курс вивчення літератур (української, зарубіжної) в контексті глобалізації та постколоніалізму: можливості та небезпеки.

Тема 3. Зіставна характеристика чинних модельних програм «Інтегрований курс літератур (української та зарубіжної)» для учнів 7—9 класів.

Тема 4. Акценти у вивченні творів на історичну тематику та реалізація міжпредметних зв’язків з історією України.

Тема 5. Докорінна трансформація програми з української літератури в 9 класі: нові та повернені тексти, проблема націєцентричної оптики, принцип естетизму й відповідність читацьким інтересам.

Тема 6. Рубрика «Найцікавіше з літературних новинок» як альтернатива класичним урокам позакласного читання.

Спікерами сертифікатної програми є висококваліфіковані фахівці, розробники низки освітніх програм і проєктів за вказаним напрямом.

Для участі в обраній сертифікатній програмі слухачі заповнюють реєстраційну форму, укладають договір про надання платної послуги, здійснюють оплату на офіційний рахунок. Після успішного проходження програми слухач отримує сертифікат і додаток до нього.

04 листопада 2024 р. – початок реалізації сертифікатної програми.

До 27 жовтня 2024 р. потрібно заповнити реєстраційну форму на сайті: https://kpnu.edu.ua/sertyfikatni-prohramy/

Контактна особа:

Людмила Ужейко

+380968026581

viddil.fandraizynh@kpnu.edu.ua