#ErasmusDays2024 в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка

#ErasmusDays2024 в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка

#ErasmusDays2024 відбувся в К-ПНУ, де впродовж п’яти днів (14-18 жовтня) проходила серія цікавих подій, спрямованих на ознайомлення студентів університету з можливостями програми ЄС Erasmus+ та обмін досвідом. 

14 жовтня розпочалося зі знайомства з програмою ЄС Erasmus+. Здобувачі освіти, які були учасниками мобільності програми ЄС Erasmus+ поділилися своїм досвідом, враженнями і змотивували всіх присутніх. Про мобільність розповіли: Ніка Ковальська (Католицький університет, м. Ружомберок, Республіка Словаччина) та Анастасія Нінадовська (Гданський університет, м. Гданськ, Республіка Польща). 

Спікерами були: Віта Коновальчук, провідний фахівець відділу міжнародних зв´язків з міжнародної академічної мобільності, та Єлизавета Нетеча, провідний фахівець відділу міжнародних зв´язків з проєктної діяльності. Вони розповіли про академічну мобільність і проєктну діяльність програми ЄС Erasmus+. 

15 жовтня було проведено квест від програми ЄС Erasmus+, де найактивніші студенти могли випробувати свої знання та навички. Паралельно відбулася дискусія для науково-педагогічних працівників, які поділилися власним досвідом реалізації напряму КА171. Зустріч відбувалася в змішаному форматі. Онлайн до нас долучилися Тетяна Сторчова, керівник відділу міжнарожних зв´язків, яка перебувала на Staff Week в межах програми Erasmus+ в університеті Сапієнзи (м.Рим, Ресубліка Італія), та Оксана Почапська, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики. 

Висловлюємо подяку нашим спікерам:  доценту Оксані Галайбіді, керівнику відділу міжнарожних зв´язків, доценту кафедри англійської мови Тетяні Сторчовій, доценту кафедри Наталії  Мєлєкєсцевій, доценту кафедри німецької мови Тетяні Калинюк, доценту кафедри Наталії Стахнюк, доценту кафедри журналістики Оксані Почапській, старшому викладачу Ганні Братиці, старшому викладачу кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Оксані Кліщ, доценту Аллі Хоптяр.

Переможцями квесту від Erasmus+ стали: Володимир Прокопчук (факультет іноземної філології), Валерія Брігідіна (фізико-математичний факультет), Катерина Василинчук та Аліна Ковальчук (навчально-науковий інститут української філології та журналістики), Катерина Поліщук та  Вікторія Антонюк (педагогічний факультет), Ліза Присяжна та Неля Василик (факультет спеціальної освіти, психології і соціальної роботи).

16 жовтня завідувачка кафедри германських мов та зарубіжної літератури, кандидат філологічних наук Наталія Сліпачук провела тренінг «Stop Letting Your English Level Hold You Back», який допоміг студентам подолати страх перед спілкуванням англійською мовою. Вокршоп змотивував студентів не боятися спілкуватися іноземною мовою з іншими.

17 жовтня здобувачі освіти мали можливість дізнатися більше про омріяну подорож за програмою Erasmus+, де своїми історіями мобільності поділилися Вікторія Боднарук, студентка педагогічного факультету, провідний фахівець відділу міжнародних зв´язків з міжнародної академічної мобільності ( Гданський університет, м.Гданськ, Республіка Польща) та Олена Самар, студентка факультету іноземної філології (Університет Констянтина Філософа в Нітрі,  м.Нітра, Республіка Словаччина). Паралельно було проведено захід про нові можливості проєктів ERASMUS+ (Jean Monnet, CBHE), спікерами якого були: Єлизавета Нетеча, провідний фахівець відділу міжнародних зв´язків з проєктної діяльності, та Наталія Мазур, професор кафедри економіки підприємства.

18 жовтня було проведено вікторину «Test Your Knowledge», під час якої студенти перевірили свої знання про програму ЄС Erasmus+. День завершився онлайновою зустріччю зі студентами університету: Тетяною Мойсеєвою, студенткою факультету іноземної філології, яка перебуває на мобільності в Університеті Сапієнза (м.Рим, Італія), та Маргаритою Козерацькою, студенткою факультету іноземної філології, яка навчалася за програмою мобільності два семестри в університеті Констянтина Філософа в Нітрі (м.Нітра, Республіка Словаччина).

ONCE ERASMUSALWAYS ERASMUS!

#ErasmusPlus #ErasmusUA #ErasmusGeneration #ErasmusDays2024

Відділ міжнародних зв’язків