Нові можливості для співпраці кафедри туризму та готельно-ресторанної справи і фахового стажування здобувачів вищої освіти

Нові можливості для співпраці кафедри туризму та готельно-ресторанної справи і фахового стажування здобувачів вищої освіти

23 жовтня відбулась зустріч завідувача кафедри міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету, кандидата філологічних наук, доцента, директора ТОВ «Тревел Стаді Ворк» Русланою Жовтані з ректором Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Сергієм Копиловим та професором кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмилою Матвейчук. Під час зустрічі обговорили напрями подальшої співпраці.

Руслана Жовтані виступила перед науково-педагогічними працівниками кафедри туризму та готельно-ресторанної справи й здобувачами вищої освіти. Для здобувачів вищої освіти спеціальностей Туризм та рекреація і Готельно-ресторанна справа запропонували міжнародні програми стажувань у туристичних операторах і готельних комплексах Туреччини, Греції, Болгарії, Австрії, Словаччини, Італії на зимовий та літній сезони.

Студентки спеціальності Готельно-ресторанна справа Сніжана Байдюк і Людмила Підпенько, студентка спеціальності Туризм Дарина Волошина отримали сертифікати про проходження стажування у Словаччині і Туреччині від ТОВ «Тревел Стаді Ворк». Також під час зустрічі Сніжана і Людмила поділились зі здобувачами вищої освіти власним досвідом стажування.

Важливим аспектом зустрічі стало обговорення ОП «Туризм» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, у якому взяли участь стейкголдери Руслана Жовтані, фасилітатор розробки стратегії розвитку туризму Кам’янець-Подільської громади, бізнес-тренер Твердислав Філатов, представники академічної спільноти Харківського національного університету цивільного захисту, колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, зокрема гарант і робоча група цієї освітньої програми. Актуальними були обмін досвідом, узгоджені пропозиції щодо форм співпраці, наповненості освітніх компонентів, організації практичної підготовки здобувачів вищої освіти, внутрішньої академічної мобільності та неформальної освіти.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи