Із Днем української писемності та мови

Із Днем української писемності та мови

Щиро вітаємо всіх із Днем української писемности та мови! Зі святом, яке має особливе значення для кожного з нас.

У цей непростий для країни час, коли ми знову відстоюємо нашу незалежність, українська мова є незламним символом, оберегом і зброєю. Вона звучить на фронті, в укриттях, у закладах освіти і в кожному українському домі. Наша мова — це частина нашої ідентичності, нашого культурного коду, який ворогам ніколи не вдасться знищити.

Мова єднає нас, дає нам силу і впевненість у щасливому майбутньому. Ми повинні дбати про неї, плекати й розвивати її. Упродовж віків вона переживала чимало випробувань, зазнавала утисків і переслідувань, але завжди відроджувалася.

Мова – це частина душі кожного із нас! Нехай наше слово буде міцним і вільним, як наша Україна! Із Днем української писемности та мови!

Анастасія Ковальська,
голова студентського самоврядування
навчально-наукового інституту
української філології та журналістики

У межах цього свята науково-педагогічні працівники та студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики, представники адміністрації К-ПНУ, гості – письменники Віталій Міхалевський, Наталя Мазур і Михайло Цимбалюк долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності – 2024 «Магія голосу».