26 квітня під час Національного туристичного форуму, який відбувся в м. Кам’янці-Подільському, пройшла панельна дискусія на актуальну сьогодні тему: «Гастрономія історичних регіонів». Спікерами були відомі ресторатори області, іноземні гості. На панельній дискусії порушили такі питання: історичне та наукове підґрунтя локальної гастрономії, медійне просування традиційної кухні, успішні кейси «Ресторації Шпігель» з м. Хмельницького, гастробрендингу в м. Люблін.
-
-
Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи: завідувач Вероніка Буторіна, доценти Таїсія Веселовська і Богдана Опря обговорили продовження участі в проєкті «Подільська кухня» з модератором заходу, директором Державного архіву Хмельницької області Катериною Бурдуваліс. Запланували залучення здобувачів вищої освіти випускових спеціальностей кафедри до етногастрономічних розвідок, які організовує підприємець і меценат Віталій Завадський. Розглянули можливість співпраці з керівницею відділу підтримки та реалізації міжнародних проєктів і програм в Адміністрації міста Люблін Евеліною Грабар. Доцент кафедри, учасниця робочої групи проєкту «Подільська кухня» Таїсія Веселовська разом зі студентами взяла активну участь у проведенні майстеркласів з приготування страв етнічної кулінарії. Представників К-ПНУ зацікавив кулінарний каталог для незрячих шрифтом Брайля, презентований гостею з м. Люблін.
-
-
Здобувачі вищої освіти випускових спеціальностей кафедри («Готельно-ресторанна справа», «Туризм та рекреація», «Туристичний бізнес та індустрія гостинності») з користю поспілкувалися із відомими готельєрами та рестораторами регіону.
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи