«Українцями ми народилися»: творча зустріч зі Світланою Макаренко у межах вивчення дисципліни «Мистецтво Hand made»

«Українцями ми народилися»: творча зустріч зі Світланою Макаренко у межах вивчення дисципліни «Мистецтво Hand made»

У межах культурно-освітнього проєкту «Українцями ми народилися» кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва спільно зі членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстринею вишивки, лауреатом мистецької премії ім. Тетяни Пати Світланою Макаренко організували творчу зустріч і майстер-клас із вишивки для здобувачів вищої освіти 2 курсу в межах вивчення дисципліни «Мистецтво Hand made».

Під час заняття розглядали особливості традиційного подільського вбрання, крій сорочок, мотиви вишивки – торкалися минулого та традиційного задля інтерпретації і мистецького переосмислення в майбутніх творчих роботах та виконанні завдань.

Кафедра образотворчого мистецтва та реставрації творів мистецтва Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка завжди активно сприяє збереженню та популяризації української культурної спадщини. Одним із яскравих прикладів цієї діяльності стала серія творчих воркшопів з пошиття традиційної української жіночої сорочки-буденки, яка досі триває. На кожному із занять Світлана Макаренко ділиться своїми знаннями та досвідом, а також залучає до процесу вишивання нові матеріали, зразки тканин, нитки. Приєднуйтеся до творення традиційної подільської сорочки. Актуальна інформація про час та локацію є на сторінці майстрині: https://www.facebook.com/svetmakarenko55. Учасники воркшопів поступово ознайомлюються з різноманіттям технік характерних для української вишивки, кроять, вишивають, збирають власні особливі сорочки, кожна з яких унікальна та схожа на власницю.
Навчання через дослідження та розвиток проєкту «Українцями ми народилися» триває, видозмінюється, ускладнюється, набуває системного практично-дослідницького підходу. Ставимо перед собою нові завдання, шукаємо шляхи їх вирішення, форми мистецького втілення! Звертаємося до джерел, надбань, досвіду попередніх поколінь, залучаємо сучасних спеціалістів, фахівців галузі мистецтва, майстрів своєї справи!

Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва
та реставрації творів мистецтва