Співпраця ННІ української філології та журналістики з випускниками і стейкголдерами

Співпраця ННІ української філології та журналістики з випускниками і стейкголдерами

20 вересня до навчально-наукового інституту української філології та журналістики завітали випускники К-ПНУ: військовослужбовиця, член національної спілки журналістів Галина Михальська та директор ТОВ «Інформаційне агентство «ХМ-ІНСАЙД» («Хмельницький-ІНСАЙД») Лілія Коцюк.

Обидві гості поділилися зі студентами та викладачами професійним досвідом, обговорили можливості подальшої співпраці та окреслили напрями, в яких студенти можуть зробити свій внесок у розвиток медіа. Особливо наголосили на можливості здобувачів застосувати здобуті знання в університеті на практиці.

Пані Лілія поділилася власним шляхом у медіабізнесі й специфікою роботи регіонального медіа, висловила рекомендації щодо побудови кар’єри в сучасних умовах, а також розповіла про виклики, з якими стикаються журналісти, звернула увагу на необхідність адаптації медіа до нових технологій і трендів. Вона наголосила на тому, що успіх у медіасфері залежить від наполегливості, креативності, швидкості реагування на події та вміння комунікувати із суспільством. У межах зустрічі підписали договір про наукове консультування й співпрацю кафедри журналістики з ТОВ «Інформаційне агентство «ХМ-ІНСАЙД».

Актуальною була інформація про цікаві випадки під час інтерв’ю, зокрема про те,  як розговорити співрозмовника та отримати потрібні відповіді, як поставити уточнювальні запитання тощо.

Пані Галина є випускницею напряму підготовки Середня освіта (Українська мова і література), але теж розвивається в журналістиці. Вона розповіла про свою діяльність і важливість журналістики в умовах війни, окреслила особливості інтерв’ювання військових та їхніх сімей. Особливу увагу було приділено питанню етики журналіста, необхідності перевірки інформації і відповідальності.

Зустріч стала важливим кроком у зміцненні зв’язків між інститутом та його випускниками, відкрила нові можливості для співпраці й розвитку студентів як майбутніх професіоналів.

Навчально-науковий інститут української філології та журналістики