Формуємо стратегію розвитку туризму в Кам’янці-Подільському разом

Формуємо стратегію розвитку туризму в Кам’янці-Подільському разом

19 вересня представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь у фасилітаційній сесії з формування стратегії розвитку туризму в м. Кам’янці-Подільському.

Мета заходу: формування стратегії розвитку туризму в Кам’янці-Подільському до 2030 року. Організаторами зустрічі були заступник міського голови Вадим Мендограло та заступник начальника управління гуманітарної політики Валерій Ковальчук, а фасилітатором виступив бізнес-тренер Твердислав Філатов. Серед запрошених були представники туристичного бізнесу, громадські активісти, а також представники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Зокрема: завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вероніка Буторіна, професор кафедри Людмила Матвейчук, доценти кафедри Ольга Олійник і Богдана Опря, здобувач вищої освіти Роман Дудченко.

Збір та опрацювання думок експертної групи відбувались із застосуванням сучасних цифрових технологій. Унаслідок проведеного брендстормінгу й аналізу учасники запропонували вигоди від розвитку туристичної сфери міста, визначили обмеження на шляху їх досягнення, розробили дії для подолання вказаних обмежень. У результаті фасилітаційної зустрічі обговорено перспективи і знайдено спільні рішення для підвищення туристичної привабливості Кам’янця-Подільського.

Для команди кафедри туризму та готельно-ресторанної справи регіональний аспект розвитку туристичного міжгалузевого комплексу є пріоритетним напрямом наукових пошуків як викладачів, так і здобувачів освіти. Окрім того, в освітніх компонентах спеціальності 242 Туризм та рекреація окремі теми присвячені дослідженню стану туристичної сфери регіону, а курсові й дипломні роботи здебільшого містять регіональний компонент. 

Продовжуємо співпрацю з бізнес-колами та органами місцевого самоврядування Кам’янець-Подільської територіальної громади!

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи