УСПІШНЕ ЗАВЕРШЕННЯ УЧАСТІ В ПРОЄКТІ Multiplication Trainings for Higher Education Administrators in Ukraine

УСПІШНЕ ЗАВЕРШЕННЯ УЧАСТІ В ПРОЄКТІ Multiplication Trainings for Higher Education Administrators in Ukraine

Керівник відділу міжнародних зв’язків Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Тетяна Сторчова успішно завершила участь у проєкті THEA Ukraine X Cohort III.

Мета проєкту ‒ розвиток регіонального потенціалу в галузі наукового менеджменту та управління вищою освітою з акцентом на інтернаціоналізацію вищої освіти; сприяння плідному обміну між українськими й німецькими науковцями та практиками.

Основний фокус THEA Ukraine X полягав у підвищенні кваліфікації керівників структурних підрозділів ЗВО України, які стали тренерами і примножили свої компетентності в галузі управління вищою освітою.

7 представників українських університетів (Сумський державний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Український католицький університет, Запорізький національний університет, Одеський національний політехнічний університет, Українська інженерно-педагогічна академія) розробили навчальні концепції на основі запланованих результатів навчання (Action Plan, Final Training Concept, Workshop Agenda), поглибили свої знання у відповідних сферах інтернаціоналізації та управління вищою освітою, впровадили навчальні пропозиції у своїх університетах.

Тетяна Сторчова спільно з тренером проєкту THEA Ukraine X Віталієм Колесником, представником СумДУ, розробила та впровадила ідею Project_HUB(у), метою якого є формування спільноти науково-педагогічних працівників, готових до реалізації завдань міжнародної проєктної діяльності К-ПНУ, зокрема в межах напряму Jean Monnet Програми ЄС Еразмус+.

Проєкт тривав із лютого до вересня 2024 року й передбачав низку онлайнових та офлайнових зустрічей, зокрема дводенного воркшопу в Університеті прикладних наук міста Мюнстер (Німеччина).

Підготовчий етап в Університеті Огієнка було реалізовано у форматі очно проведених 8 зустрічей із науково-педагогічними працівниками всіх факультетів і навчально-наукового інституту, що дозволило ознайомити близько 60 викладачів з особливостями міжнародної діяльності К-ПНУ та перспективами проєктної діяльності.

24 квітня 2024 року було оголошено реєстрацію на участь у дводенному тренінгу Project_HUB, що й дозволило на основі визначених критеріїв запросити 16 учасників.

Проведений дводенний тренінг дозволив акумулювати сили, досвід, ідеї, запрошених досвідчених спікерів, що й лягло в основу формування нашої спільноти project thinkers!

03 вересня 2024 року відбулася Evaluation Meeting, на якій учасники проєкту як тренери звітували про виконану роботу: що відбувалося на тренінгу, досягнуті результати, виклики, із якими довелося зіткнутися тощо.

Результатом проведеного тренінгу стало 8 розроблених проєктних ідей за напрямом Jean Monnet action, над якими триває робота, сформована спільнота викладачів, готових до проєктної діяльності, розроблений курс Project_HUB на університетській платформі MOODLE, розроблена сторінка проєкту тощо.

Проєкт – це про перспективи, це про нове та інноваційне. Уже зовсім скоро відділ міжнародних зв’язків продовжить свої заходи в межах Project_HUB(y), тому слідкуйте за оголошеннями. На старті нова університетська когорта project thinkers!

Працюємо та перемагаємо!

Відділ міжнародних зв’язків