Співпраця К-ПНУ з Університетом третього віку ТЦСО (НСП) «Турбота» триває

Співпраця К-ПНУ з Університетом третього віку ТЦСО (НСП) «Турбота» триває

02 жовтня в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулась гостьова лекція на тему «Історія олімпійського руху від давності до сьогодення» для слухачів Університету третього віку Кам’янець-Подільського територіального центру соціального обслуговування «Турбота».

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся декан факультету фізичної культури, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Іван Стасюк, який подарував слухачам навчально-методичну літературу з історії сучасного олімпійського і спортивного руху.

Під час лекції заступник декана факультету фізичної культури з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Боднар розповіла слухачам історію виникнення, становлення та розвитку олімпійського руху. Учасники  розглянули цікаві факти і події, що відбувались під час Ігор Олімпіад, олімпійську символіку та атрибутику, видатні спортивні досягнення світових та українських атлетів, а також виступи здобувачів і випускників К-ПНУ на Іграх ХХХІІІ Олімпіади в Парижі 2024 року.

Заслужений тренер України з легкої атлетики, доцент Василь Ліщук поінформував про особливості підготовки своїх вихованців до Олімпійських ігор, поділився досвідом перебування на Іграх ХХІХ Олімпіади 2008 року і Пекіні. Також Василь Володимирович продемонстрував оригінальну олімпійську атрибутику.

Слухачі та адміністрація Університету третього віку Кам’янець-Подільського територіального центру соціального обслуговування «Турбрта» подякували за цікавий захід і вручили організаторам солодкі подарунки!

Факультет фізичної культури