Творчі зустрічі з письменником Валентином Терлецьким та поетом-піснярем Ігорем Жуком у межах Фестивалю історичної книги

Творчі зустрічі з письменником Валентином Терлецьким та поетом-піснярем Ігорем Жуком у межах Фестивалю історичної книги

04 жовтня в межах Фестивалю історичної книги до К-ПНУ завітали український письменник, поет, літературний критик, журналіст, музикант, лідер гурту «Декаданс», співак, композитор, актор, режисер Валентин Терлецький та український бард, поет-пісняр, театральний та кінодраматург, фізик, дизайнер Ігор Жук.

Організатором зустрічей є ГО «Кам’янець-Подільське об’єднання товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка» (голова – Славко Полятинчук).

Валентин Терлецький поспілкувався зі студентами та викладачами історичного факультету К-ПНУ.  Пан Валентин уже був гостем нашого ЗВО у 2009 році, тому університетській спільноті було приємно знову зустрітися з автором 13 виданих книг, серед яких 4 збірки поезій і 9 романів.

Захід розпочався з патріотичної пісні у виконанні автора книг. Валентин представив здобувачам вищої освіти історичний роман «Книга сили. Віра» , заснований на реальних подіях з реальними персонажами й таємницями. Під час зустрічі письменник окреслив спектр проблем, які розглядаються в його художніх творах, що викликало значну кількість запитань студентів-істориків і безліч емоцій.

Зі студентами й викладачами навчально-наукового інституту української філології та журналістики зустрівся Ігор Жук. Поет-пісняр теж неодноразово приїжджав до м. Кам’янця-Подільського, зокрема у 2009 та 2012 роках. Пан Ігор вправно володіє грою на семиструнній гітарі, яка додає його пісням особливого колориту.

Під час зустрічі пролунали твори на історичну тематику, ліричні пісні, коломийки тощо. Присутні із захопленням слухали музику українського барда, особливо вразили пісні про сучасне крізь призму біблійних історій. Ця манера поєднання старовинних історій з актуальними питаннями нашого часу зробила виконання унікальним. Одним із найяскравіших моментів зустрічі стало спільне виконання пісні «Червона рута», яка є символом української музики та культури. Також під час заходу учасники цікавились особливостями написання музичних творів, творчим шляхом поета-пісняра тощо.

Дякуємо Валентину Терлецькому та Ігорю Жуку за дружню зустріч і неймовірно цікаву розмову!

Студентське самоврядування історичного факультету

Навчально-науковий інститут української філології та журналістики