«Креативні рішення розвитку творчих здібностей дошкільників у образотворчій діяльності»: відбулася дуальна лекція для студентів спеціальності 012 Дошкільна освіта

«Креативні рішення розвитку творчих здібностей дошкільників у образотворчій діяльності»: відбулася дуальна лекція для студентів спеціальності 012 Дошкільна освіта

23 жовтня відбулася дуальна лекція кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри теорії та методик дошкільної освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Катерини Демчик і кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри теорії та методик дошкільної й інклюзивної освіти Житомирського державного університету імені Івана Франка Олени Максимової для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (освітньо-професійна програма «Дошкільна освіта. Логопедія»). Також до зустрічі долучилися науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик дошкільної освіти та науково-педагогічні працівники Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Тема лекції «Креативні рішення розвитку творчих здібностей дошкільників у образотворчій діяльності» відповідає змісту навчальної дисципліни «Основи образотворчого мистецтва з методикою» .

Катерина Іванівна ознайомила авдиторію з нетрадиційними техніками малювання й аплікації для розвитку творчості дітей дошкільного віку, проаналізувала особливості організації образотворчої діяльності в закладах дошкільної освіти з використанням пропонованих нетрадиційних технік.

Із вітальним словом від колег із Житомирського державного університету імені Івана Франка звернувся завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, доцент Іван Коновальчук, який зауважив, що проведення дуальних лекцій є досить важливим елементом співпраці ЗВО.

Олена Олександрівна розповіла про рукодільні техніки, які використовують в образотворчій діяльності дошкільників. Також лекторка детально зупинилася на нетрадиційних техніках образотворчого мистецтва, які можна використовувати в гуртковій роботі за художньо-естетичним напрямом і в домашніх умовах із батьками.

Лекція була дуже цікавою і корисною, викликала справжній інтерес у здобувачів освіти й сприяла кращому засвоєнню ними теоретичних знань з освітніх компонентів художньо-естетичного спрямування. Учасники зустрічі почули багато цікавих і корисних порад щодо використання матеріалу під час проходження практики в закладах дошкільної освіти. 

Науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик дошкільної освіти й здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта щиро дякують колегам кафедри теорії та методик дошкільної й інклюзивної освіти Житомирського державного університету імені Івана Франка й Олені Олександрівні. Сподіваємось на подальшу співпрацю!

Кафедра теорії та методик дошкільної освіти