Свято вертепів

Свято вертепів

Вертеп – це цікаве і унікальне явище в українській культурі. Щороку в передріздвяний час факультет української філології та журналістики організовує конкурс вертепів. Не виключенням став і цей рік.

8 грудня в актовій залі головного корпусу університету зібралося багато гостей, щоб долучитися до різдвяної історії, яку розповіли зі сцени студенти.

Цьогоріч у дійстві взяли участь лише дві команди (21 уа і 12 у групи), тому й захід швидше можна назвати фестивалем вертепів, а не конкурсом. Та, як зазначив М.В. Моштак: «Це той випадок, коли кількість перейшла у якість. Адже сьогоднішнє свято можна назвати найкращим за останні роки». Учасники не оминули у своїх виступах сучасних тем, якими Україна живе вже два роки.

Свято пройшло під егідою факультету української філології та журналістики (декан Ю.О. Маркітантов), кафедри історії української літератури та компаративістики (завідувач О.А. Рарицький), лабораторії етнології (завідувач В.В. Щегельський) і профкому САД (голова М.В. Моштак).

Команди нагородили почесними грамотами та солодкими подарунками. Дякуємо організаторам та учасникам за різдвяний настрій і бажаємо гарних свят.

Лілія Надвідна,
кореспондент газети