Краса історичного факультету 2016

Краса історичного факультету 2016

Весна іде, красу несе… А найкрасивіші дівчата навчаються на історичному факультеті. І впевнитись у цьому ми могли 17 березня, адже саме у цей день в актовій залі істфаку відбувся конкурс «Краса факультету 2016». За титул найкращої боролися троє вродливих, серйозно підготовлених та налаштованих на перемогу студенток 1-го курсу. 

Оцінювало красунь журі у складі студентів та викладачів факультету під головуванням професора Олександра Головка.

Учасниці змагались у шести виходах. Під час першого – «Візитна картка», глядачі познайомилися із конкурсантками, серед яких були: Вікторія Савосто, Яна Лозінська та Віталіна Чорна.

Наступний вихід змусив дівчат добре поламати голову, адже за його умовами учасниці повинні були виготовити собі одяг, який потребує мінімальних затрат. Та наші красуні проявили неабиякий дизайнерський хист і напрочуд гарно впорались із завданням.

Після цього глядачі та судді змогли гідно оцінити таланти конкурсанток. Вікторія Савосто та Яна Лозінська потішили присутніх виконанням пісень, а Віталіна Чорна – грою на синтезаторі.

Особливе захоплення викликав четвертий вихід дівчат – «Пишаюсь я тим, що українка». Студентки вийшли до глядачів у національному одязі, який ще більше підкреслив їхню вроду.

Не обійшлось і без інтелектуальних випробувань. У наступному конкурсі претендентки на звання найкращої мали відповісти на запитання суддів. Потрібно зізнатись, що запитаннячка були досить провокативними, але дівчата без вагань дали оригінальні та цікаві відповіді.

Елегантністю і вишуканістю потішили красуні-студентки, вийшовши на сцену у вечірніх сукнях. Голлівудські зірки можуть лише позаздрити їхній красі.

Поки учасниці готувалися до своїх виходів, публіку розважали студенти історичного факультету та інші гості. Із музичними номерами виступили Уляна Скупчук, Микола Тютюник, Віталій Гудик, Богдана Атаманюк і Тарас Петров. Сподобався глядачам і хореографічний номер Іванни Семенчук, а танець «Лінцей» у виконанні колективу «Кам’янчанка» став справжньою родзинкою свята. Із чуттєвою авторською поезією виступила Галина Тимофійко. Також окремо варто відзначити професійність ведучих – Юлії Штефанко та Василя Демидюка, які весело та невимушено провели факультетський конкурс краси.

Завершився захід оголошенням довгоочікуваних результатів. Цю нелегку місію взяла на себе заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи, доцент Тетяна Білецька. Дівчата здобули перемогу в таких номінаціях: «Міс факультету» – Яна Лозінська, «Віце-міс факультету» та «Міс глядацьких симпатій» – Вікторія Савосто, «Міс грація» – Віталіна Чорна.

Свято краси та ніжності на історичному факультеті пройшло на високому рівні і неабияка заслуга в цьому спонсорів заходу – деканату історичного факультету (декан Володимир Дубінський) і профкому студентів аспірантів та докторантів університету (голова Микола Моштак). Найбільше ж клопотів лягло на тендітні плечі двох красунь-студенток Тетяни Юрчак та Антоніни Хаснуліної, які якнайкраще проявили свої організаторські здібності.

Студентська спільнота істфаку дякує організаторам, спонсорам та учасникам за неймовірні враження та гарно проведений час і вітає найгарніших дівчат факультету.

Анастасія Надвідна,студентка IV
курсу історичного
факультету,
головний редактор часопису «Кліо»
Фото – Юлія Дякова, Дмитро Володьков