Школа молодого політолога

Школа молодого політолога

16 березня 2016 року в аудиторії 208 головного корпусу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулося чергове засідання «Школи молодого політолога». Проект набирає обертів і свідченням цього є постійне зростання кількості учасників «Школи». Так, цього разу у занятті школи взяли участь учні-старшокласники кількох загальноосвітніх шкіл міста Кам’янця-Подільського, а саме: НВК №14 й НВК №16. Також традиційною можна вважати активну роботу студентів-політологів, які виступили у ролі експертів й асистентів у проведенні майстер-класу, а також уважних слухачів з природничого факультету.

Засідання «Школи» цього разу проводив кандидат філософський наук, доцент А.В. Найчук. Для слухачів було проведено майстер-клас на тему «Держава і Я». Керівник репрезентував «школярам» загальне розуміння поняття «держава» і й запропонував різнобічно розглянути особливості формування й існування держави як багаторівневої складної інституції.

Далі було запропоновано розпочати більш активну дискусійну частину зустрічі – проведення тематичної вікторини. За допомогою студентів-політологів, які активно долучились до роботи, було організовано й проведено у ігровій формі обговорення актуальної проблематики на запропоновані теми. Така форма комунікації викликала живий інтерес серед учасників. Слід відзначити активність і переконливі відповіді Н.Гуцуляка, І.Дзісяка, Р.Собачинського, С.Гадзири, Д.Рябчикової, А.-О.Ясинецької, В.Мужила, А.Маленького; А.Савицької, Ю.Алієвої, Р.Мавдрик, К.Федорович та ін. Слушними були й запитання слухачів з теми.

Усі учасники по закінченні висловили бажання відвідувати «Школу молодого політолога» й надалі. Підсумовуючи цікаву зустріч, А.В.Найчук презентував кожній із команд, яка брала участь у ігровому дійстві, авторський примірник монографії «Політична теорія держави».

Наступне засідання відбудеться 6 квітня 2016 р. Час і місце зустрічі незмінні. Долучайтесь до цікавого й активного політичного дозвілля!

Кафедра політології і соціології