Великодня толока в Університеті Огієнка

Великодня толока в Університеті Огієнка

На базі факультету української філології та журналістики (декан Б.О. Коваленко, заступник декана з виховної роботи Л.І. Громик), кафедри історії української літератури та компаративістики (завідувач О.А. Рарицький), кафедри німецької мови (викладач Т.А. Гавловська) і навчально-наукової лабораторії етнології (завідувач В.В. Щегельський), профкому студентів, аспірантів та докторантів (голова М.В. Моштак) відбулося свято «Великодня толока». На огляд була представлена виставка обрядових рушників, писанок та писанкового дерева.

До цікавого проекту долучився студентський камерний хор «Ясинець» (художній керівник і диригент М.В. Кузів), який зачарував присутніх виконанням духовних пісень.

Майстер-клас із писанкарства провели В.В. Щегельський та М.В. Моштак, долучивши студентів і викладачів нашого вишу до цікавого процесу виготовлення писанок.

Бібліотека університету (директор Л.В. Климчук), центральний абонемент і відділ збереження фондів (завідувач Л.В. Ситник) представили також виставку довідкових книг з народознавства.

Ми нарешті повертаємося до своїх джерел. Думаю, що це – не данина моді, кожен усвідомлює своє коріння, своє походження», – зазначив Валерій Щегельський.

Лілія Надвідна