За працю і творчість – повага і шана

За працю і творчість – повага і шана

         У щастя людського два рівних є крила – троянди і виноград, красиве і корисне. Ці рядки з поеми Максима Рильського якнайповніше характеризують творчу працю  науковця, доктора історичних наук, професора нашого університету , письменника, автора багатьох поетичних  і прозових книжок Віталія  Нечитайла, якому виповнилося 75 років.

    З цієї нагоди на історичному факультеті  Кам’янець-Подільського націонльного університету імені Івана Огієнка відбулося вшанування ювіляра. Вів урочистості декан факультету, кандидат історичних наук Володимир Дубінський.

        Щирі, теплі слова на адресу Віталія Васильовича мовили ректор університету, доктор історичних наук, професор С. А.  Копилов, проректор В. В. Кобильник, який поздоровив винуватця торжества від імені народного депутата України В. В. Мельниченка, відомі на Поділлі та в Україні історики В. П. Газін, О. М. Завальнюк, А. Г. Філінюк, В. С. Степанков, керівники кафедр, працівники наукової бібліотеки,  представники студентських колективів.

    Від письменницької спільноти  Віталія Нечитайла  привітав член Національної спілки письменників України , почесний професор університету  Мар’ян Красуцький , який за дорученням обласної організації НСПУ вручив ювіляру грамоту обласної ради, а також цінний подарунок від письменницького осередку.

  Науковця, педагога, майстра слова привітали заслужений працівник культури України Станіслав Стояновський, журналіст і краєзнавець Олег Будзей та інші.

   У слові-відповіді ювіляр сердечно подякував за виявлену увагу і пошанівок, пообіцяв і надалі докладати максимум зусиль і праці у справі навчання та виховання студентів, розвитку вітчизняної історичної науки.

                                                                                  Оксана Грушанська

                                                На знімку: під час вшанування ювіляра.