Підсумки підбито, завдання визначено

Підсумки підбито, завдання визначено

У Кам’янець-Подільському національному університеті відбулось спільне засідання вченої ради та конференції трудового колективу

Численні дипломи і нагороди, перемоги на олімпіадах та конкурсах, олімпійські медалі, ліцензії на нові спеціальності, успішна вступна кампанія – 2015-2016 навчальний рік покращив позиції Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка не лише в межах України, а й на світовому рівні.
Про це звітував Сергій Копилов, ректор К-ПНУ, на спільному засіданні вченої ради та конференції трудового колективу університету.

Доповідь, що була побудована на статистичних даних і фактах, наочно демонструвала як положення закону «Про вищу освіту» реалізуються у нашому виші. Повний текст доповіді розміщений на сайті університету.

Не обійшлось, втім, і без висвітлення не таких яскравих сторін. Зменшення загальної кількості студентів, нерівномірне навчальне навантаження на деяких факультетах, результати ректорських контрольних робіт, що бажають кращого – це ті виклики, які ще потребують реагування.

Новий навчальний рік – нові виклики. Їх зустрічатимуть у стратегічній готовності.

До прикладу, удосконалять систему вільного вибору студентами навчальних дисциплін, передбачених освітньою програмою, зроблять ефективнішим доступ до інтернету на території університету, та обіцяють систематично проводити анонімні опитування студентів щодо якості освітнього процесу та умов проживання в гуртожитках.

Звісно, це потребує часу. Але і перші кроки вже зроблено – так, незабаром у 102 аудиторії буде знаходитись зал фітнесу, і для всього університету закуплено ще кілька мультимедійних проекторів.

Оксана Грушанська