Рекордсменами не народжуються – ними стають!

Рекордсменами не народжуються – ними стають!

Сьогодні ми познайомимось із заслуженим майстром спорту України – Тетяною Ахмамєтєвою. За 10 років тренувань спортсменка підкорила безліч спортивних вершин у пауерліфтинзі. Багаторазова чемпіонка, призерка та рекордсменка України, Європи та світу – людина, яку поважають і якою пишаються усі кам’янчани.

Якось випадково, по запрошенню знайомого вона зайшла в спортивний зал на тренування, де одразу була помічена тренером. Ця випадковість змінила усе її життя. На пропозицію В. Воронецького спробувати займатися пауерліфтингом вона погодилась, а спробувавши, зрозуміла, що їй це подобається. У 2011 році вона стала кращою спортсменкою Європи та встановила рекорд України, а минулого року – рекорд Європи та світу в присіданнях. Минулого року на змаганнях в Колумбії Тетяна стала срібною призеркою Всесвітніх Ігор.

«Вадим Борисович – дуже компетентний і один з кращих тренерів України, завдяки йому я змогла досягти таких вершин», – говорить Тетяна.

Для здобуття гарних результатів спортсменка по 16 годин на тиждень відводить на тренування і не зважаючи на всі перешкоди впевнено займає  призові місця.

“Мої суперники – це мої страхи і комплекси, саме з ними доводиться боротися на помості. Кожна перемога – це, в першу чергу, перемога над собою, – зазначає дівчина. – Першими змаганнями був Кубок України 2003 року в м. Коломия. Там я стала 9-ою, але враження отримала найпозитивніші – від серйозного помосту, від знайомства з спортсменами високого рівня, від побачених виступів, побитих рекордів. Дуже хотілось, щоб і я була серед тих, ким захоплюються“.

А також додає: «На сьогоднішній день, я вважаю, що вже багато чого досягла і тепер намагаюся просто отримувати від своєї роботи задоволення».

Вікторія Синиця, студентка ІІ курсу

факультету української філології та журналістики

(спеціальніть “Журналістика”), кореспондент газети