Міжнародна програма “European Associates Programm Nordbayern/Berlin 2016”. Як це було

Міжнародна програма “European Associates Programm Nordbayern/Berlin 2016”. Як це було

З 05.11.16 по 23.12.16 р. викладач кафедри німецької мови Микуляк М.І. на запрошення німецького об’єднання «Декабристи» брала участь у міжнародній програмі “European Associates Programm Nordbayern/Berlin 2016” за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Упродовж цього періоду Марина Іванівна проходила стажування у школі Доктора Тео Шоллера у місті Нюрнберг, де мала змогу ознайомитися з основними чинниками професійно-орієнтованого навчання, новітніми методиками викладання німецької мови як другої із урахуванням розвитку компетентностей (комунікативної, лінгвокраїнознавчої, соціокультурної тощо), навчально-методичним забезпеченням, особливостями та специфікою організації навчального процесу у школі.

У рамках днів німецької мови як другої іноземної «Deutsch als Zweitsprache – mehr als Sprachunterricht» викладач взяла участь у конференції під керівництвом професора, доктора кафедри дидактики німецької мови як другої мови університету імені Фрідріха-Александра міст Ерлангена та Нюрнберга Магдалени Міхалак та у семінарах, присвячених проблемам навчання граматики і комунікації на заняттях німецької мови як другої у контексті навчання мігрантів. Разом з учителями та учнями школи організовувала та проводила низку проектів ініційованих школою.

Микуляк М.І. висловлює щиру подяку об’єднанню «Декабристи» в особі керівника проекту Андрію Новаку за підтримку молодих спеціалістів з країн Східної Європи (України, Молдови) та за ініціативність у розширенні партнерських зв’язків з метою налагодження інтеграції України у європейський освітній простір, Ніні Новак за проведенні тренінги з комунікації та семінари, ректору школи Доктора Тео Шоллера пані Швайцер, усьому педагогічному колективу школи й учителям пані Шорр, пані Буневіціус, усім 30 учасникам програми з України та Молдови за гарні емоції та незабутні враження.

Володимир Кшевецький ,

декан факультету іноземної філології