Романтика закоханих сердець

Романтика закоханих сердець

День закоханих (14 лютого) у кожній країні святкують по-різному.  Американці на День святого Валентина вітають не тільки коханих, а й усіх друзів та близьких. У Британії прийнято дарувати жінкам червоні троянди, у відповідь ви можете отримати яблуко як символ кохання і краси. Цікавий звичай існує в Канаді: жінка 14 лютого може запропонувати пропозицію своєму коханому. А ось у Японії у них завжди “не так, як у людей”. Більше подарунків отримують чоловіки, ніж жінки. У них є спеціальний шоколад “хонмей”, дарувати його можна тільки особливому чоловіку, як то кажуть, “тому єдиному”.

А скільки романтики та фантазії у закоханих в інших країнах! Францію називають “країною кохання” – саме тут першими почали вітати один одного віршами. В них прийнято на День Валентина дарувати дорогоцінні прикраси або біжутерію, шоколадні мусси, йогурти рожевого кольору, солодощі-сердечка і романтичні подорожі на двох.

У Данії надсилають один одному засушені квіти, кохана отримує ту квітку, з якою асоціюється у коханого. В Італії 14 лютого вважають “солодким днем”, головним подарунком є саме солодощі. Дуже популярним є “Baci Perugina” – горіхи, вкриті шоколадом. У кожній такій цукерочці можна знайти маленьку записку з висловами про кохання кількома мовами. При цьому дарують їх виключно коханим.

А от українці дарують своїм коханим цукерки, квіти, листівки, м’які іграшки чи повітряні кульки у формі серця. Також полюбляють яскраве і творче освідчення – пропозицію “руки та серця” для коханої.

В усіх країнах, які відзначають День святого Валентина, традиції мало чим відрізняються одна від одної. В більшості на День всіх закоханих люди дарують один одному різні солодощі у формі сердечок, квіти та сувеніри. Та незмінними атрибутами свята – валентинки та червоні троянди. Саме троянда вважається квіткою кохання. При цьому існує навіть окрема символіка кольорів: поєднання червоних та білих троянд символізує єдність та дружбу, оранжевих та коралових – бажання, бордові троянди – комплімент жінці за її вроду.

Даруйте доброту, тепло, щирі слова, дивуйте своїх коханих приємними і радісними вчинками. Кохайте і будьте коханими, бо без кохання немає життя.

Оксана Фаріон