Другий український форум із міжнародної освіти

Другий український форум із міжнародної освіти

 26-27 березня 2019 року в головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся український форум міжнародної освіти. Організатор форуму – державне підприємство «Український державний центр міжнародної освіти». Воно було створене Міністерством освіти і науки України 2003 року з метою надання інформаційних послуг іноземним громадянам, котрі виявили бажання здобути освіту в навчальних закладах України.
Центр як офіційний представник Міністерства освіти і науки України активно співпрацює зі: ЗВО України; органами державної влади України; дипломатичними представництвами України за кордоном; посольствами інших країн в Україні.

Саме тому програма форуму була надзвичайно насиченою та інформативною: І пленарне засідання було присвячене питанням медичної освіти, ІІ пленарне засідання – питанню акредитації освітніх програм, на ІІІ пленарному засіданні розглядалися питання про ліцензійні вимоги щодо навчання іноземних студентів в Україні, на IV пленарному засіданні йшлося про організацію самого навчального процесу та участі в ньому іноземних студентів.

Роботу форуму відкрила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, котра у своєму виступі зосередила увагу на важливих аспектах навчання іноземців в Україні. Вона зазначила, що навчання іноземців в Україні має ґрунтуватись на трьох принципах: прозорість процедури вступу, безпека студентів під час перебування в Україні, якість навчального процесу.

Щодо функціонування міжнародних відділів в університетах, то були визначені нові ліцензійні умови, увагу акцентовано на необхідності створення електронного кабінету студента StudyPass. Це дозволило б перевірити автентичність запрошення для кожного студента, котрий навчатиметься у вищих закладах України.

Наступного дня на форумі було проведено низку презентацій. Так, було презентовано програми академічної мобільності ЕРАЗМУС + Іванною Атаманчук, спільні міжнародні програми Уряду США та програму інтернаціоналізації освіти.

Наш університет представляла Тетяна Сторчова, керівник відділу міжнародних зв’язків.

За інформацією відділу міжнародних зв’язків