На фініші року: відзнаки науковців університетуна Всеукраїнському рівні

На фініші року: відзнаки науковців університетуна Всеукраїнському рівні

22 грудня 2018 р. у Києві відбулася звітна конференція Академії наук вищої освіти України, на якій за успіхи у науковій діяльності були відзначені вчені нашого університету. Так, за кращі видання 2016-2018 рр. лауреатами І премії стали:

у номінації «Монографії» – академік АНВО України, доктор історичних наук, професор А.Г. Філінюк і кандидат історичних наук, доцент С.А. Сидорук за монографічне видання «Рекрутська повинність у Правобережній Україні в 1794-1874 рр.: суспільно-політичний, соціально-становий і демографічний аспекти: сучасний дискурс» (Кам’янець-Подільський: Аксіома, 2017. 416 с.);

у номінації «Навчальний посібник» – академіки АНВО України, доктори історичних наук, професори С.А. Копилов і О.М. Завальнюк – за унікальне документальне видання «Кам’янець-Подільський державний український університет (1918-1921 рр.) у документах і матеріалах» (Кам’янець-Подільський: Аксіома, 2016. 848 с.).

Професор А.Г. Філінюк нагороджений також найвищою відзнакою академії – медаллю «Святого Володимира» з нагоди 65-річчя від дня народження і значні наукові здобутки.

Нагороди вручив Президент АНВО України академік С.І. Табачніков.

Науковці нашого університету – кандидати історичних наук Л.В. Климчук, І.В.Паур та С.А. Сидорук обрані членами-кореспондентами АНВО України.

Щиро вітаємо наших колег із високими науковими досягненнями.

 

І.М.КОНЕТ, проректор  з наукової роботи,

доктор фізико-математичних наук, професор,

заслужений діяч науки і техніки України,

академік Академії наук вищої школи України