Дива на Миколая

Дива на Миколая

Традиційно в день Святого Миколая ми вітаємо один одного подарунками, говоримо приємні слова, в затишку й теплі розповідаємо сімейні історії та знову по-справжньому віримо в диво. Це свято обожнюють діти й дорослі: хтось за новенькі іграшки та смачні цукерки під подушкою, хтось за натхнення й надію, а дехто зо добре слово й підтримку. Кажуть, святитель Миколай може пробачити найбільшого грішника, якщо він щиро покається у своїх поганих вчинках. Молитви Миколая Чудотворця настільки сильні, що могли зупиняти бурі та вітри. За свою рішучість проти несправедливості, за милосердя і допомогу людям Святий Миколай ще за життя пошановувався, як Святий.

Надзвичайно приємно цього дивовижного дня отримувати подарунки та чути приємні слова від рідних і близьких. Але особливо радісно стає на душі, коли ти маєш можливість поділитися своїм теплом і добром із тими, хто потребує цього найбільше. Студенти нашого вишу традиційно відвідали дітей, котрі позбавлені батьківського піклування і сьогодні знаходяться в спеціалізованих групах дитячих садочків. Також члени студентського сенату університету завітали до мешканців Кам’янець-Подільського обласного дитячого спеціалізованого санаторію. Проведення такої благодійної акції напередодні свята стало вже традицією в нашому закладі.

Упродовж кількох тижнів небайдужі працівники, викладачі та студенти університету жертвували м’які іграшки та одяг для дітей. Серед центрів збору пожертв варто відзначити педагогічний факультет, історичний факультет, факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології. У центральному корпусі речі залишали у відділі навчально-виховної роботи та гуманітарної освіти.


18 грудня студенти історичного факультету  (голова студради – Юлія Штефанко) завітали з подарунками до дитячого садочка “Світлячок”, де проживають дітки, позбавлені батьківського піклування, та дітки з сімей, де немає умов для їх виховання. Цим маленьким українцям не поталанило мати щасливе й безтурботне дитинство, зігріте любов’ю та увагою батьків, тому студенти прагнули хоч на якусь мить дати можливість відчути цим дітям турботу, ніжність та ласку. Малеча в садочку живе єдиною родиною. Там надзвичайно затишно. Святковий хоровод, який виконали вихованці, зворушив серця присутніх. Дитяча щирість та відвертість не залишила байдужими глядачів.

Також напередодні Дня Святого Миколая студенти педагогічного факультету (голова студради – Анна Мунтян) відвідали спеціалізовану групу дитячого садочка №17, де знаходяться діти, котрі також позбавлені батьківського піклування.

Члени студентського сенату Назар Подтабачний, Анна Мунтян і директор студентського клубу Анжела Хан відвідали Кам’янець-Подільський обласний дитячий спеціалізований санаторій. У санаторії перебувають діти, сім’ї яких опинилися в складних життєвих ситуаціях. Ці діти тимчасово залишилися без батьківської опіки. Зараз у санаторії 25 дітей. Вони надзвичайно щирі та відкриті. Студенти були розчулені піснями та віршами, які підготували вихованці. Дітям було передано м’які іграшки та одяг.

Саме такі добрі й щирі вчинки роблять нас Людьми. Ніколи не можна забувати, що є ті, кому пощастило менше, ніж нам. Є діти, котрі потребують нашої особливої уваги й допомоги. А радість і приємна здивованість у дитячих очах – це найкращий подарунок до Дня Миколая тим, хто пожертвував речі для цієї доброї справи.

Від щирого серця дякуємо всім, хто долучився до благодійної акції. Завдяки спільним зусиллям ми змогли подарувати дітям справжню радість у День Святого Миколая. Кожен, хто передав іграшку чи одяг подарував цим дітям щось більше, ніж матеріальну річ, – він подарував їм свою любов й увагу.

Студентський сенат