“Бруківка”: стань учасником уже сьогодні

“Бруківка”: стань учасником уже сьогодні


Сьогодні відбулася зустріч із організатором ІІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА» Андрієм Зайцем, на якій обговорювалася оновлена концепція очікуваної події на 2019 рік.

Подання конкурсних робіт розпочалося 4 липня 2018 року. На сьогодні вже подано 366 робіт. Прийом робіт поділено на чотири етапи: ранній дедлайн 31 грудня 2018 року, 1 червня, 1 липня та 1 серпня 2019 року. Фестиваль відбудеться 11 вересня 2019 року. Участь у конкурсі платна. Для коротких метрів – два долари, для повного метра – п’ять, максимально – 15 (залежно від терміну подання учасниками своїх робіт). Однак до Нового року студенти можуть подати свою роботу БЕЗКОШТОВНО.

Призовий фонд третьої «Бруківки» варіює від півтори до двох тисяч доларів. Оголошення результатів очікуємо на початку серпня 2019 року.

Кінострічки приймаються за такими номінаціями:

  • треш і хорор;
  • анімація;
  • новий трейлер власної стрічки, якої не існує, або тієї, що є;
  • соціальна реклама про вибори України 2019.

Щоб залучити режисерську молодь, кам’янчанам пропонується номінація «Кращий короткометражний фільм» до 30-ти хвилин, який знятий у Кам’янці-Подільському. Призовий фонд становить 10000 грн. Також продовжується конкурс на кращий косплей на відомого героя. Третя «Бруківка» дозволить проявити себе не лише режисерам кінострічок, але й музичним гуртам та виконавцям у номінації «Кращий кавер» до відомих композицій із всесвітньовідомих фільмів.

Аліна Туришин, студентка 3 курс

факультету української філології та журналістики