Університет відвідала Ірина Яківна Горпенко-Мягкова

Університет відвідала Ірина Яківна Горпенко-Мягкова

18 вересня 2013 р. на запрошення кафедри германських мов та зарубіжної літератури в університеті перебувала Ірина Яківна Горпенко-Мягкова, керівник методичного відділу Музею-театру М.О. Булгакова (м. Москва, Росія). Метою відвідування було встановлення зв’язків із факультетом іноземних мов, ознайомлення викладачів та студентів з роботою Музею-театру М.О. Булгакова. Ірина Яківна прочитала захоплюючу лекцію, що супроводжувалася відеопрезентацією, декламуванням віршів. Зустріч було завершено передачею цінних подарунків (книг, відеофільмів, друкованих матеріалів тощо) університету.

Програма перебування:

  1. Зустріч І.Я. Горпенко-Мягкової, екскурсія до музею університету. Відповідальні: А.О. Лаврова, доцент кафедри германських мов та зарубіжної літератури; А.І. Миколайчук, декан факультету іноземної філології.
  2. Знайомство з роботою кафедр германських мов та зарубіжної літератури і слов’янських мов та загального мовознавства. Відповідальні: А.І. Миколайчук, декан факультету іноземної філології; А.О. Лаврова, доцент кафедри германських мов та зарубіжної літератури; К.О. Титянін, доцент кафедри слов’янських мов та загального мовознавства.
  3. Ознайомлення з програмою спецсемінару «Поетика М.О. Булгакова» та матеріалами до нього. Відповідальні: А.О. Лаврова, доцент кафедри германських мов та зарубіжної літератури.
  4. Екскурсія до Старого міста. Відповідальні: А.О. Лаврова, доцент кафедри германських мов та зарубіжної літератури.
  5. Екскурсія до кабінету-музею М.О. Булгакова (школа-інтернат № 3), де встановлено меморіальну дошку на пам’ятку про перебування письменника у м. Кам’янці-Подільському. Відповідальні: К.О. Титянін, доцент кафедри слов’янських мов та загального мовознавства.
  6. Відеопрезентація музею-театру М.О. Булгакова у конференц-залі університету. Відповідальні: А.І. Миколайчук, декан факультету іноземної філології.
  7. Лекція «Булгаковская Москва» пам’яті Б.С. Мягкова, автора книги «Родословия Булгакова», у конференц-залі університету.
  8. Вручення пам’ятних подарунків університету, відповіді на запитання, фото на згадку.

Аліса Миколайчук,
декан факультету іноземної філології