Зустріч із Генеральним консулом Республіки Польща

Зустріч із Генеральним консулом Республіки Польща

  18 грудня 2019 року до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка завітав Дамян Цярціньскі, Генеральний консул Республіки Польща в місті Вінниці.

Під час спільної розмови ректор університету Сергій Копилов закцентував увагу на тому, що Університет Огієнка тісно співпрацює із провідними польськими закладами вищої освіти, зокрема: Варшавським, Люблінським, Жешувським університетами, Університетом імені Миколая Коперніка в місті Торунь, Університетом гуманістичних та природничих наук імені Яна Кохановсього в місті Кельце та інших. Також ректор і Генеральний консул обмінялися думками стосовно розвитку україно-польських відносин у галузі вищої освіти, перспектив розроблення спільних міжнародних освітньо-культурних і наукових проектів, розширення академічної мобільності студентів та викладачів тощо. Наприкінці розмови Сергій Анатолійович презентував пану Дамяну наукові видання про університет та місто Кам’янець-Подільський.

Після спілкування з ректором університету відбулася зустріч консула зі студентами та викладачами історичного факультету та факультету іноземної філології. Захід відбувся в конференцзалі головного корпусу нашого вишу. Дамян Царінські розповів про проблеми сучасної геополітичної ситуації в Східній Європі, зосередив увагу на особливостях функціонування Північно-атлантичного альянсу (НАТО) та перспективах вступу України до Європейського союзу.

Наприкінці зустрічі кожен охочий мав змогу почути змістовну відповідь на поставлені запитання. Насамкінець Генеральний консул вручив викладачам та студентам університету пам’ятні подарунки.

Також пан Дамян прослухав екскурсію музеєм історії університету та відвідав кабінет полоністики факультету іноземної філології, де ознайомився із навчально-методичною літературою та іншими засобами навчання польської мови.

Максим Сльозкін