Чарівне свято – Різдво

Чарівне свято – Різдво

Зима — воістину чудовий час, адже саме взимку ми поринаємо у вир чарівних різдвяно-новорічних свят. Для більшості з нас Різдво – це насамперед родинне свято, яке асоціюється з ялинкою, мандаринками, колядками тощо. Кожен із нетерпінням чекає Різдвяного дива.

18 грудня в актовій залі головного корпусу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулося інсценізоване дійство, яке організували й провели викладачі та студенти польської та англійської філології.

На початку заходу вітальне слово виголосив Сергій Копилов, ректор університету. Він привітав присутніх із прийдешніми святами і побажав усім миру, злагоди, добробуту та успіхів у навчанні.

Дамян Цярцінські, Генеральний консул Республіки Польща в місті Вінниці, подякував за можливість узяти участь в заході. Він розповів також про те, як святкують Різдво в Польщі, закцентував увагу на польських традиціях та звичаях.

У своїй промові Леон Дубравський, єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії римо-католицької церкви, окреслив історичні моменти цього свята, зауважив, що кожен має його відчути серцем, відтворити його у своїй душі.

Також на заході були присутні настоятель римо-католицького кафедрального костелу Святих апостолів Петра і Павла отець Роман, голова польського освітньо-культурного товариства імені Антонія Роллє пан Станіслав Нагорняк та керівник ансамлю “Laetitia” Василь Олійник.

Щира акторська гра в поєднанні з досвідом і майстерністю викладачів та студентів університету перетворили виставу на справді високомистецьку театральну постановку. Гумор, динамічний сюжет й оригінальність сценарію допомогли акторам не лише проникливо переказати традиційну біблійну історію, а й заполонити увагу глядачів. Гармонійним доповненням вертепу була дзвінка Різдвяна пісня у виконанні хору “Sursum corda”.

Після виступів у читальному залі №2 відбулося таїнство Різдвяної традиції, яке звершив Леон Дубравський, єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії римо-католицької церкви.

Різдво вже зовсім близько. А ви відчуваєте його дух так, як ми?!

Максим Сльозкін