Лижний марафон у Кам’янці-Подільському

Лижний марафон у Кам’янці-Подільському

Більше півсотні кам’янчан підтримали українських спортсменів, що нині виборюють перемогу на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі, лижним марафоном. Серед учасників було чимало студентів та викладачів факультету фізичної культури нашого університету. 7 лютого своє вміння їздити на лижах показали не лише професіонали-тренери та ветерани спорту, а й любителі активного зимового відпочинку. Нагадуємо, що офіційне відкриття Олімпіади-2014 відбулося саме в цей день на олімпійському стадіоні «Фішт» у Сочі (РФ).

Кам’янчани змагалися на біговій доріжці території парку Шевченка, яка завдяки гарній зимової погоді стала гарною лижною трасою довжиною майже 1,5 км. Були і справжні судді змагань. Варто зазначити, що серед учасників були працівники виконавчого комітету міської ради, а саме: заступник міського голови Сергій Бабій, директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема, завідувач відділу молоді та спорту Сергій Кротік, завідувач організаційного відділу Сергій Нижник та інші.

Коли прозвучав сигнал до старту, було насправді важко виявити, хто з учасників змагань – досвідчений лижник, а хто лише початківець. Кожний з них із неабияким завзяттям виборював перемогу. У команді працівників міськвиконкому першими до фінішу дійшли Cергій Кротік, Олег Андрущак, Олександр Зарицький, Альона Кузема, Ірина Шутяк та Валентина Анастасова. Серед студентів нашого вишу  найкращі результати у відкритій особистій першості лижних гонок показали Олеся Мостова, Сніжана Жовнір, Інна Кушнір, Андрій Томчук, Віталій Ющак та Вадим Козловський.

Окрім грошових винагород від міського голови Михайла Сімашкевича, кращі спортсмени-лижники отримали квитки на перегляд фільмів в кінотеатрі «Сінема», абонементи на безкоштовні поїздки на таксі, квитки у боулінг-клуб «Галактика».

Леонід Гурман, кандидат педагогічних наук,
професор, завідувач кафедри легкої атлетики
з метою викладання.
Світлини Ольги Комарової