Цифрові технології в освіті

Цифрові технології в освіті

Зміни, викликані дигіталізацією, відчутні в усьому світі. Учителі, учні, студенти, викладачі, кожен, хто причетні до галузі освіти, сьогодні має справу з широкою пропозицією цифрових форматів і можливостей, які, з одного боку, вимагають компетентного використання, з іншого, ставлять перед користувачами нові виклики сьогодення.

21 січня 2020 року за ініціативи кафедри німецької мови було проведено науково-методичний семінар Einsatz von digitalen Medien im DaFUnterricht”.

До семінару долучилися вчителі закладів освіти не лише нашого міста, але й Кам’янець-Подільського та Чемеровецького районів, науково-педагогічні працівники кафедри німецької мови.Вступне слово виголосила завідувачка кафедри німецької мови Тетяна Калинюк, котра подякувала учасникам семінару за активну мобільність та побажала всім плідної роботи.

До вітального слова долучився керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Геннадій Бесарабчук із побажаннями йти в ногу з викликами часу, які сьогодні постають перед учнями, студентами й викладачами, та бути фахівцями своєї справи.

Модератори семінару – викладачі кафедри німецької мови Ганна Братиця та Марина Микуляк – ознайомили учасників семінару із сучасними дигітальними засобами навчання та можливостями застосування цифрових технологій на уроках німецької мови. На конкретних прикладах вони продемонстрували, як процес навчання збагачується завдяки використанню цифрових медіа.

Розумне поєднання аналогових та дигітальних засобів навчання допоможе оптимально розкрити їх потенціал під час вивчення іноземних мов та ефективніше організовувати уроки іноземної мови.

Колектив кафедри висловлює подяку за співпрацю управлінню освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, відділу освіти, молоді і спорту Чемеровецької ОТГ, усім учасникам семінару!

Кафедра німецької мови