Ректори вишів Хмельниччини засудили окупацію та анексію Криму

Ректори вишів Хмельниччини засудили окупацію та анексію Криму

2 квітня 2014 року ректор університету С.А. Копилов взяв участь у засіданні Ради ректорів ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації Хмельницької області, де виголосив доповідь «Про забезпечення якісної військової підготовки студентів за програмою підготовки офіцерів запасу у військових навчальних підрозділах ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації Хмельницької області у 2014-2015 н.р.».

Рада ректорів за результатами засідання за участю заступника голови ХОДА Л.А. Гураля, першого заступника голови Хмельницької облради В.Р. Адамського прийняла наступну заяву:

«Ми, ректори – уповноважені представники трудових колективів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації Хмельницької області, засуджуємо дії Російської Федерації та її президента Путіна В.В. щодо агресії по відношенню до народу України та зазіхання на територіальну цілісність суверенної, незалежної держави, окупацію та анексію збройними військовими формуваннями Росії невід’ємної складової України – Автономної Республіки Крим, що є грубим порушенням норм міжнародного права.
Ми підтримуємо всі дії Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Командування Збройними силами України, спрямовані на збереження незалежності та цілісності нашої держави, і просимо застосувати всі передбачені законодавством та міжнародною практикою засоби для протидії окупації та анексії Криму, недопущення кровопролиття та хаосу. Ми схвалюємо політику Міністерства освіти і науки України, спрямовану на забезпечення прав мешканців Криму на якісну і доступну освіту та право вибору вищого навчального закладу для продовження навчання.
Ми запевняємо студентів вищих навчальних закладів Автономної Республіки Крим, що університети та інститути Хмельницької області завжди відкриті до співпраці з вами, ми чекаємо на вас в будь-який час і гарантуємо вам створення належних умов для навчання, проживання, занять фізичною культурою і спортом, змістовного проведення дозвілля та працевлаштування.
Ми закликаємо усіх освітян і науковців, викладачів і студентів згуртуватися та об’єднатися, зберігати спокій та витримку, швидко опановувати ази початкової військової підготовки та, в разі потреби, стати на захист незалежної держави, зберігши її цілісність і суверенітет.
Слава Україні!».

Ректорами вишів за результатами засідання була прийнята відповідна ухвала.

 Ігор Костюк, помічник ректора
Фото: www.oblrada.km.ua