Про можливості академічної мобільності: паралельне навчання

Про можливості академічної мобільності: паралельне навчання

У межах підписаної угоди про співпрацю між Університетом Огієнка та Університетом імені Адама Міцкевича в місті Познань бакалаври та магістранти нашого університету мають можливість паралельно навчатися в Інституті Європейської культури (м. Гнезно, Республіка Польща). Навчання – безкоштовне.

Паралельне навчання – це одночасне навчання здобувача вищої освіти за двома спеціальностями (освітніми програмами) в К-ПНУ імені Івана Огієнка (за заочною формою) та ЗВО-партнері (за денною формою).

30 травня 2020 року о 14.0о год відбудеться день відкритих дверей для українських студентів в Інституті Європейської культури в Гнезно (філія Університету імені Адама Міцкевича в Познані).

Студенти з України навчаються в Інституті Європейської культури вже впродовж семи років. Ідея полягає в тому, щоб студент закінчив університет як в Україні, так і в Польщі. Випускник отримує і диплом університету альма-матер, і диплом закордонного університету.

 Є два напрями навчання: Європейська комунікація (бакалаврат, магістратура) та Проєктування культури (бакалаврат).

У відеозверненні Катажина Ендращик (кандидат гуманітарних наук у галузі історії, викладачка в IKE UAM) та Ігор Ксенич (доктор суспільних наук у галузі політичних наук, викладач у IKE UAM) розповідають про те, де та як ви можете навчатися: про місце, про напрями навчання, про гуртожитки (ілюстрації додаються), про документи та особливості вступу. Натиснувши на посилання, ви можете переглянути відеопрезентацію  Університету та звернення пані Катажини та пана Ігоря.

Студентство Університету Огієнка вже має досвід такого паралельного навчання. Зокрема, це:

  • студентка факультету іноземної філології Наталія Гаєвська – її історію навчання можна прочитати тут;.
  • студентка економічного факультету Ольга Шірінова – її історію можна знайти тут;
  • студент історичного факультету Дмитро Бабінський (магістратура за напрямом “Європейська комунікація”).

Гнезно – історична столиця Польщі, цікаве місто, де   можна отримати другу освіту, пізнати культуру іншого народу, вивчити для себе щось нове. Під час онлайн-зустрічі вже найближчої суботи (30 травня) ви зможете дізнатися інформацію у форматі детальнішому, а також дати запитання панові Ігорю та пані Катажині.

Стежте за оновленням інформації на сторінці в Facebook – Dzień Kandydata online w IKE UAM.

Паралельне навчання – одна з неймовірних перспектив, яку відкриває академічна мобільність. А студентство Університету Огієнка – це мобільна та творча молодь, котра прагне відкритих кордонів. Тож відкриваймо нові горизонти разом із альма-матер.

 Успіхів!

Відділ міжнародних зв’язків