Робота в умовах карантину

Робота в умовах карантину

Для нашого вишу робота в умовах карантину – це нова практика. 💻Для інтеграції елементів дистанційного навчання у звичний освітній процес в університеті давно створено необхідні технічні умови. Це стало запорукою того, що науково-педагогічні працівники кафедри економіки підприємства швидко відреагували на ситуацію й кожен адаптував для роботи свій формат ефективного віддаленого навчання.

Ми прийняли виклик сьогодення й налагодили якісну онлайн комунікацію зі студентами-економістами.
🎓

Бакалаври та магістри відзначають такі результати плідної праці кафедралів:

✔підвищення рівня самоорганізації;
✔зацікавленість навчальним матеріалом;
✔формування професійних компетентностей.
💻Сьогодні в умовах дистанційного навчання ми маємо можливість апробувати різноманітні інформаційно-комунікаційні технології. На думку викладачів кафедри економіки підприємства, одним із найбільш зручних та ефективних у використанні є якісний тандем платформи Moodle та програмного забезпечення Bigbluebutton. Досить вдала інтеграція двох електронних систем навчання має низку переваг, зокрема:
✅дозволяє проводити лекційні та практичні заняття в аудіо- та відеорежимах;
✅презентувати наочний матеріал для кращого роз’яснення матеріалу;
✅здійснювати онлайн-консультування та тестування знань студентів тощо.
Цінним для нас є те, що використання технологій Moodle та Bigbluebutton створює ефект реальної аудиторної роботи!
💻Дистанційне навчання у вищій школі вимагає пошуку нових методичних підходів для надання якісних освітніх послуг у нових умовах. Корисним для викладачів кафедри економіки підприємства на етапі трансформації курсів є участь у вебінарах під час ефективного дистанційного навчання.
Розглянувши переваги та недоліки доступних софт-продуктів, ознайомившись із досвідом різних вишів, співробітники кафедри значно урізноманітнили види завдань, надали нової яскравої форми лекційним заняттям, запровадили відеоконференції.
👥Приємно, що студенти швидко адаптувалися до умов дистанційного навчання, а професійно-виробнича комунікація приносить лише користь та позитивний настрій усім її учасникам.
Кафедра економіки підприємства