Представники нашого вишу взяли участь в обговоренні нового Закону про освіту

Представники нашого вишу взяли участь в обговоренні нового Закону про освіту

23-24 квітня 2014 року відбулося ХІІ засідання Консорціуму українських університетів та Варшавського університету. Місцем традиційної зустрічі ректорів провідних вишів України і Польщі було обрано Національний університет «Києво-Могилянська академія». Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка був представлений ректором С.А. Копиловим, проректором з наукової роботи І.М. Конетом і керівником відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків В.С. Кшевецьким.

На зустрічі відбулося обговорення нового Закону про освіту України (В.П. Моренець, в.о. президента НаУКМА), була заслухана інформація про реалізацію «Східних Студій» в Україні, а також грантового проекту «Сімейний бізнес» (Я. Маліцкі, директор «Східних Студій» у Варшавському університеті), а також досвід у справі отриманні подвійного диплома (С.В. Мельничук, ректор ЧНУ імені Федьковича).

Приємно, що п’ятеро студентів і аспірантів нашого вишу успішно пройшли перший етап конкурсу для отримання стипендії Варшавського університету для молодих науковців у 2014-2015 н.р. Також, завдяки міжуніверситетським домовленостям, студенти старших курсів цього року зможуть взяти участь у роботі двох літніх шкіл – в Національному університеті «Острозька академія» і Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки (детальна інформація – у розділі «Інформаційні повідомлення» на www.kpnu.edu.ua).

В.С. Кшевецький,
керівник відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків