Кам’янець-Подільський – місто-музей. (Оглядова екскурсія для студентів Університету третього віку)

Кам’янець-Подільський – місто-музей. (Оглядова екскурсія для студентів Університету третього віку)

Студенти можуть бути дуже різними. Звикла для нас категорія студентів – це молоді люди, які як відомо «від сесії до сесії живуть весело, а сесія всього два рази в рік», а є ще така категорія спудеїв, яким надзвичайно раді навіть викладачі. Вони ловлять кожне слово, цікавляться всім. Питання сиплються одне за одним і з нетерпінням чекають на наступну зустріч. Це студенти Університету третього віку територіального центру «Надія» (директор Валентина Солодковська). Щоразу їх приходить все більше на заняття, приводять друзів та знайомих, беруть навіть своїх онуків.

На заняття 13 червня чекали з нетерпінням. Тема «Кам’янець-Подільський – місто-музей», оглядова екскурсія містом, яка проводилася при сприянні деканату історичного факультету К-ПНУ імені Івана Огієнка (декан Володимир Дубінський). Дві з половиною години занять пролетіли як одна мить.

Викладача історичного факультету нашого університету Володимира Верстюка не хотіли відпускати. Молодий за віком він полонив серця та розум слухачів. Цікаво викладені факти, всі повідомлення ґрунтуються на доказовій базі, з змістовним поданням історичного матеріалу. Легко сприймалися всі повідомлення. Викладач зумів так зацікавити аудиторію, що відведеного часу на екскурсію здалося ну зовсім мало. Кам’янець повернувся новим обличчям – незвіданим та загадковим.

Однак екскурсійний день не закінчився. Видалася надзвичайна нагода відвідати ще й археологічний відділ музею-заповідника (директор Віктор Травінський). Екскурсантів-студентів чекала фантастична екскурсія з археологом, фанатом своєї справи Петром Болтанюком. Екскурсовод провів залами археологічного відділу, познайомив з історією Вірменського торгового будинку та Вірменського дворику з представленою експозицією кам’яних старожитностей з розкопок курганів.

Тетяна Білецька,
доцент, заступник декана історичного факультету
 з виховної та профорієнтаційної роботи