Якісна військова підготовка триває – ліцензію продовжено

Якісна військова підготовка триває – ліцензію продовжено

Позитивним рішенням Акредитаційної комісії України від 22.09.2014 р. в університеті успішно завершена процедура ліцензування (продовження терміну дії ліцензії) діяльності закладу з надання освітньої послуги у сфері вищої освіти з військової підготовки студентів вищих навчальних закладів за програмою підготовки офіцерів запасу з ліцензованим обсягом освітньої послуги 350 осіб денної форми навчання.

Університет продовжуватиме успішно готувати необхідних для покращення обороноздатності Батьківщини фахівців за спеціальностями «Бойове застосування інженерно-саперних (інженерних) підрозділів та частин», «Бойове застосування підрозділів і частин інженерних загороджень та розгороджень», «Застосування переправно-десантних (інженерно-десантних) підрозділів, частин і з’єднань», «Бойове застосування підрозділів та частин керованого мінування», «Застосування понтонно-мостових підрозділів, частин і з’єднань», «Організація експлуатації та ремонту інженерного озброєння», «Експлуатація та ремонт інженерних електротехнічних засобів», «Експлуатація та ремонт інженерного озброєння».

Для якісної підготовки фахівців зазначених спеціальностей створено всі необхідні умови: відповідна матеріальна база, висококваліфікований кадровий склад випускової кафедри військової підготовки, належне методичне та інформаційне забезпечення.

Фахівці, котрі отримають військову підготовку за програмою офіцерів запасу, можуть працювати не тільки у Збройних Силах України, але й застосувати набуті знання та вміння в структурах Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, інших органах виконавчої влади держави.

Окрім цього, отримавши підготовку за технічними спеціальностями, випускники можуть працевлаштовуватися на підприємствах військово-промислового комплексу та підприємствах, які виконують оборонні замовлення, а також брати участь у міжнародних миротворчих та гуманітарних місіях.
Побажаємо нинішнім і майбутнім випускникам, котрі здобудуть військову освіту в нашому університеті за програмою підготовки офіцерів запасу, лише мирного застосування набутих знань.

В.В. Кобильник, проректор
із науково-педагогічної роботи