Відбувся круглий стіл про Народний Рух України

Відбувся круглий стіл про Народний Рух України

“Народний Рух України: виникнення, становлення та розвиток (до 25-річчя від заснування)”. Такою була тема круглого столу, присвяченого діяльності НРУ як громадської організації та політичної партії. Він відбувся з ініціативи міської організації партії НРУ на базі історичного факультету К-ПНУ імені Івана Огієнка. У роботі круглого столу брали участь науковці та студенти факультету, активісти партії, представники громадськості міста.

Перед присутніми виступили декан факультету, доцент В. Дубінський, заступник директора департаменту молодіжної політики міськвиконкому С. Нижник (випускник історичного факультету), голова міського осередку НРУ В. Рибак, доценти кафедри історії України С. Олійник, В. Стецюк, викладач кафедри політології і соціології С. Калуцький, представники громадськості міста.

У своїх доповідях і повідомленнях вони висвітлили проблеми виникнення та діяльності НРУ, його громадської й політичної роботи, військової політики організації тощо. Значний інтерес у студентства викликали виступи з питань сьогоднішньої ролі партії в політичному житті України, а також оцінка діяльності В’ячеслава Чорновола. Завідувач бібліотеки рідкісних видань факультету Н. Крючкова представила виставку видань з читального залу та абонементу, які присвячені темі круглого столу.

Тетяна Білецька, заступник декана історичного факультету
з виховної роботи та профорієнтаційної роботи.
Світлини Ольги Комарової