Вчителі Хмельниччини обговорили модернізацію змісту шкільної історичної освіти в сучасних умовах

Вчителі Хмельниччини обговорили модернізацію змісту шкільної історичної освіти в сучасних умовах

22 жовтня 2014 року при сприянні деканату історичного факультету було проведено науково-методичний семінар для вчителів історії та правознавства Хмельницької області на тему: «Модернізація змісту шкільної історичної освіти в сучасних умовах: проблеми, пошуки та перспективи». У його роботі брали участь науково-педагогічні працівники факультету, представники Хмельницького обласного інституту післядипломної освіти, управління освіти та науки міста Кам’янця-Подільського.

Перед присутніми виступили: декан історичного факультету, доцент В. Дубінський, доктори історичних наук, професори В. Степанков, А. Філінюк, О. Завальнюк і В. Газін. У своїх доповідях вони звернули увагу на питання розробки концепції шкільної історичної освіти, проблеми викладання вітчизняної й зарубіжної історії в класах основної та старшої школи, підходи щодо змісту й підготовки підручників з історії для школи та іншої навчальної та навчально-методичної літератури.

На заключному етапі зустрічі відбулася жвава дискусія з питань висвітлення окремих проблем історії України та всесвітньої історії новітнього часу. Усі учасники семінару були єдиними в думці, що проведення подібних заходів є не тільки корисним для всіх його учасників, але й надає можливість далі розвивати співпрацю між вишем і загальноосвітньою школою.

Тетяна Сулятицька,
заступник декана історичного факультету
з навчально-методичної роботи.