Ярмарок професій в К-ПНУ імені Івана Огієнка

Ярмарок професій в К-ПНУ імені Івана Огієнка

20 листопада 2014 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбувся інформаційно-просвітницький захід «Ярмарок професій».

Наш університет вже вкотре відкриває свої двері для абітурієнтів. Та цього разу наш виш став господарем, який прийняв у себе всі навчальні заклади міста.

З 11 години розпочалася реєстрація учасників. Абітурієнти мали можливість отримати вичерпну інформацію про університети та коледжі, дізнатися про правила вступу та перспективи цікавого студентського життя. На першому поверсі транслювалися відеоролики про діяльність навчальних закладів.

На ярмарку презентували свої освітні послуги та пропонували навчання за різними спеціальностями 25 навчальних закладів. Різноманітні інформаційні та рекламні матеріали допомогли учасникам розширити свої знання щодо професій та спеціальностей, які можна отримати в навчальних закладах міста та області Професій існує безліч. Але кожного хвилює питання: як знайти головну справу життя, щоб почуватися задоволеним не лише морально, а й матеріально? Перед випускниками стоїть нелегке завдання вибору професії по душі, визначення професійного життєвого шляху. Правильний вибір професії розкриває перед молодою людиною шлях до реалізації своїх здібностей і життєвих планів, сприяє ефективному використанню трудового потенціалу в інтересах особи та суспільства. Разом зі своїми нахилами та бажаннями необхідно враховувати ще й потребу ринку праці нашого міста, знати про актуальні професії, на які існує попит і які мають гарні перспективи працевлаштування.

Далі події перенеслись до актової зали. Учнівська молодь мала змогу поспілкуватися з керівництвом університетів К-ПНУ і ПДАТУ.

Участь у заході взяли директор міського центру зайнятості Наталія Іларіонівна Постова, директор департаменту гуманітарної політики міської ради Альона Леонідівна Кузема, методист з виховної роботи науково-методичного центру управління освіти та науки Анжела Георгіївна Гнатюк.

У той же час у 208 аудиторії зібралися 9-класники. Для них проводили профорієнтаційне тестування, адже далеко не всі вже визначилися з своїми майбутніми професіями.

Після урочистої частини перед потенційними студентами виступили співочі таланти університету, команди КВН, університетські команди зі стріт воркауту та гімнастики.

Людмила Горчак, керівник навчально-методичного
центру забезпечення якості освіти
,
Лілія Надвідна, кореспондент газети.
Світлини Ольги Комарової та Лілії Надвідної