Останній вечір осені в Кам’янці з «Один в каное»

Останній вечір осені в Кам’янці з «Один в каное»

Останній день осені в Кам’янці завершився концертом акустичного гурту «Один в каное». Дійство відбувалось у БК «Розмай». Великий зал був заповнений школярами та студентами. Почалось усе виходом на сцену під гучні оплески учасників гурту – Устима, Ірини та Олени. Одразу ж помічається, що вони прості та щирі. Вразило те, що ці троє зовсім не схожі на інших артистів, які розфарбовуються якнайяскравіше та одягають відвертий одяг на виступи. Це люди, які приїхали здивувати музикою, а не собою. Та й відвідуючи концерти таких гуртів, відчуваєш, що розвиваєшся культурно. Адже змістовні пісні пробираються глибоко в свідомість і відволікають від усього буденного.

Першою стала пісня, яка починається словами «слухай…». З перших акордів гітари в залі запанувала неймовірна атмосфера спокою.

Коли солістка, співаючи, заплющувала очі, здалось, що кожна нота проходила крізь неї. Тоді й сам наче поринав у меланхолійний, романтичний та душевний настрій цих пісень.

Цікаво було спостерігати за руками Оленки, яка грала на перкусії, що дуже гармонійно поєднувалось із звуками гітари. Узагалі, гурт «Один в каное» – цілковита гармонія.

Ближче до середини концерту, можна було почути як із залу підспівували гурту. А як тут по – іншому, коли чуєш улюблені пісні: «Янгол…», «Човен», «Румба», «Пообіцяй» ті інші. Співали також й найкоротшу пісню у їхньому репертуарі, як зазначила солістка, з пікантною назвою «Білизна». Був сингл і з найкоротшою назвою «Лю». І романтична «Вулиця», яка писалась тоді, коли в Львові ремонтували Личаківську вулицю – розповідала Ірина.

На завершення вони заспівали «От і все» і, подякувавши,зайшли за лаштунки, але публіка вигуками: «На біс, на біс…» викликала гурт знову на сцену. Тоді солістка, жартуючи,сказала,що гурт бажає всім доброї ночі і наостанок звучала пісня «Демони».

Христина Юхней, студентка ІІ курсу
факультету української філології
та журналістики (спеціальність “Жуналістика”),
кореспондент газети. Світлини автора