Атмосфера Марка Вовчка

Атмосфера Марка Вовчка

У київському галерейному просторі «Атмосфера» представили проект про життя і творчість Марка Вовчка. Перш за все, виставка спрямована на школярів, які вивчають твори письменниці за програмою.

До проекту долучилися відомі співаки Еріка, Анна Сєдокова, Вадим Олейник та телеведучі Яніна Соколова і В’ячеслав Соломко, які презентували казку «Зла Колючка і Добра Троянда». Також за твором «Королівна Я» театр пантоміми представив свою постановку для дітей.

Казкова спадщина Марка Вовчка надзвичайно багата та глибока. Організатор заходу Катерина Старунська поділилася, що проект розрахований на всю родину. Для молодшого шкільного віку створені відповідні стенди, для підлітків – квести про цікаві подробиці з життя мисткині, для батьків – захоплюючий стенд про історію кохання Марка Вовчка, яка була фатальною жінкою і розбила серця багатьом відомим чоловікам того часу.

Також у галереї розміщена фотовиставка Дмитра Перетрутова. Образи казкових героїнь втілили у фотосесії відомі українки Віра Брежнєва, Анна Сєдокова, Еріка і Лілія Подкопаєва. Декорації до зйомки теж були дуже цікавими: бджолині вулики, гігантські суниці, волохаті джмелі і крила бабки.

Лариса Кантемірова, директор будинку-музею Марка Вовчка зазначила: «Ми із задоволенням підтримуємо цей проект. Наш музей ― дуже відвідуване місце, багатьом людям цікаво дізнатися про життя і творчість видатної української письменниці. Нас розділяють багато речей, нехай любов до літератури нас об’єднає!».

Такий проект не одинокий, адже упродовж 6 місяців пройдуть відповідні заходи про життя і творчість інших відомих українських жінок: Соломії Крушельницької,  Марії Заньковецької, Квітки Цісик і Катерини Білокур.

Лілія Надвідна,
кореспондент газети