Зростання показників К-ПНУ в рейтингу даних наукометричної бази SCOPUS-2022

Зростання показників К-ПНУ в рейтингу даних наукометричної бази SCOPUS-2022

Вебсайт Освіта.ua оприлюднив черговий рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus, що ґрунтуються на показниках цитованості наукових статтей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

Наукометрична база даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Показник індексу Гірша Університету Огієнка покращився на 2 позиції та становить 11 (у 2021 р. – 9).

За даними рейтингу науковці К-ПНУ опублікували 182 статті (у 2021 р. – 133) у виданнях, які входять до міжнародної наукометричної бази даних Scopus, що призвело до збільшення показника та загальної кількості цитувань – 430 (у 2021 р. – 293).

К-ПНУ цього року також продемонстрував позитивну динаміку в показниках рейтингу наукометричної бази даних Scopus та підвищив свої позиції на 3 сходинки і посів 139 місце (2021 р. – 142). Це свідчить про те, що науково-педагогічні працівники  К-ПНУ активно провадять наукову, науково-технічну та інноваційну діяльність, що призводить до покращення рейтингових показників вишу.

Попереду – нові 100 років успішного поступу!

Навчально-методичний центр забезпечення якості освіти