Онлайн-конференція з Бредом МакКензі

Онлайн-конференція з Бредом МакКензі

У конференц-залі головного корпусу Кам`янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка 12 травня відбулася онлайн-конференція студентів та викладачів факультету корекційної та соціальної педагогіки та психології, кафедри «соціальна педагогіка та соціальна допомога» з канадським професором Манітобського університету Бредом МакКензі, щодо актуальних проблем соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Конференція відбулася за підтримки Національного університету «Львівська політехніка» та директора Навчально-наукового інституту праці та соціальних технологій, кандидатом економічних наук Тетяни Шаповалової.

Бред МакКензі розповідав про особливості роботи і навчання студентів спеціальності «соціальна робота» в Канаді. Професор повідомив, що спеціалістів у галузі соціальної роботи в Канаді почали готувати з 1940-х років. У 1943 була започаткована школа соціальної роботи. Загалом, соціальна робота в Канаді спрямована на дві основні сфери – охорону дитинства та охорону здоров’я.

Манітобський університет співпрацює з українськими вищими навчальними закладами вже близько 20 років, ділиться своїм досвідом роботи у сфері соціальної допомоги. Студенти та викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної допомоги дізнались про підготовку фахівців галузі «соціальна робота» у Канаді та змогли порівняти її із підготовкою в Україні (наприклад, кваліфікація «бакалавр» містить у навчальному плані мінімум 700 годин профільних предметів, а в Україні – близько 280). Крім того, учасники заходу мали змогу задати питання професору та почути розгорнуті відповіді.

Співпраця з канадськими спеціалістами – великий крок на шляху до удосконалення системи освіти в галузі «соціальна робота». Ми маємо надію, що професор Бред МакКензі завітає також і до нашого університету для того, щоб ми змогли налагодити співпрацю з Манітобським університетом. Відзначимо, що Манітобський університет був заснований в 1877 році і став першим вишом в Західній Канаді. Сьогодні він має статус науково-дослідного і вважається одним з найбільших і найпотужніших у країні, адже входить до списку 500 кращих університетів світу.

Крупка Наталя, студентка факультету
корекційної соціальної педагогіки і психології.
Світлини Ольги Комарової