Кам’янець в очікуванні ювілейної «Республіки»

Кам’янець в очікуванні ювілейної «Республіки»

Кам’янець-Подільський – це чудове місто для студентів. Щомісяця в ньому відбуваються цікаві заходи та масштабні культурні події. Впродовж 4-6 вересня 2015 року open-air фестиваль «Республіка» відзначатиме своє 5-річчя. Ювілей обіцяє бути грандіозним. Про це, зокрема,  свідчить наявність п’яти сцен, які діятимуть у рамках фестивалю:

  1. Головна сцена, де виступатимуть такі гурти: Sinoptik, MegamasS, Stoned Jesus, Вагоновожатые, ТКН (Тонкая Красная Нить), Тостер, DanceParty.Dance!Dance!, Epolets, Skinhate, OTorvald, Brutto, Onuka, Мольфа, Fontaliza, Morphine Suffering , Jinjer, Кожаный олень, Бумбокс, Даха Браха та багато інших.
  2. «Тунель» – сцена, розташована у кам’яних валах, на якій розважатимуть публіку: Somali Yacht Club, Ratbite, 5 Vymir, Farinhate, Dash, Дай Дарогу.
  3. Денна сцена на Ратуші передбачає прослуховування приємної музики. Саме тут можна буде насолодитися класикою Симфонічного оркестру Хмельницької філармонії.
  4. Сцена Art Dvir на фортечній стіні стане новим та ідеальним місцем з лайтовою атмосферою для тих, хто захоче відпочити під спокійні звуки акустики Dakooka, Один в Каное, Zapaskа, Sasha Boole,Колос (Фіолет).
  5. Новою локацією стане платне наметове містечко на території електростанції, де відбуватимуться нічні вечірки.

Якщо ви думаєте, що особливість «Республіки» тільки у кількості сцен, то помиляєтесь. Адже фестиваль включає в себе цікаві та корисні акції, такі як-от «Здай телевізор-отримай квиток». Організатори наголошують: ТБ псує тебе та твій мозок. Позбудься телевізора – стань вільнішим. Традиційно щороку у рамках фестивалю відбудеться еко-акція з прибирання каньйону річки Смотрич та інших частин міста.

Гості фестивалю матимуть можливість ознайомитися із творчісю художників-муралістів із різних країн світу, які займалися розписом занедбаних, аварійних та житлових будинків у депресивних районах міста. Заодно і незвичайними графіті око помилувати, і екскурсію-прогулянку Кам’янцем собі влаштувати. В разі потреби можна скористатися мапою на вказаному сайті http://respublicafest.com/mapa.

Також, цього року відбудуться лекції з урбаністики, які зможуть відвідати всі бажаючі.

Студентство, на «Республіці» ви потрапите в зовсім інший світ. Світ, де панує своя атмосфера, яку наповнюють люди із різнокольоровим волоссям, в косухах і подертих джинсах. Той світ існує завдяки мистецтву, яке є «нашою зброєю».

Христина Юхней, студентка ІІІ курсу
факультету української філології та журналістики
(спеціальність “Журналістика”),
кореспондент газети