Запрошуємо на Міжнародну наукову конференцію

Запрошуємо на Міжнародну наукову конференцію

До уваги науковців, учителів фізики та трудового навчання, студентів та усіх охочих.

На базі кафедри методики викладання фізики і дисциплін технологічної освітньої галузі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка 7-8 жовтня 2015 року відбудеться Міжнародна наукова конференція «Дидактика фізики як концептуальна основа формування компетентнісних і світоглядних якостей майбутнього фахівця фізико-технологічного профілю».

У ході конференції відбудеться наукова дискусія на тему: «Фізична освіта: якій їй бути в контексті вимог Закону України «Про вищу освіту?»(208 ауд. – конференц-зала головного корпусу університету; 1125).

Також буде проведено 2 майстер-класи:

Тема майстер-класу: «Гуманітаризація навчального процесу з фізики в процесі перебудови системи освіти в Україні» (8 жовтня; 1125 в 32 ауд. фіз-мату).

Виконавець: Савченко Віталій Федорович, кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки, психології та методики викладання фізики Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, лауреат Державної премії України в галузі освіти в номінації «Навчальні посібники», автор шкільних підручників з фізики «Фізика-7», «Фізика-8», «Фізика-9», «Фізика-10», «Фізика-11», відмінник народної освіти України.

Тема майстер-класу: «Традиційні світоглядні проблемні питання фізики» (8 жовтня; 1125 в 37 ауд. фіз-мату).

Виконавець: Сусь Богдан Арсентійович, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри загальної і теоретичної фізики Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Автор понад 20 навчальних і науково-методичних посібників з питань теорії та методики навчання у вищій школі, зокрема з питань самостійної навчальної діяльності студентів, проблемного і діяльнісного методів навчання, створення електронних засобів навчання.

 

Оргкомітет конференції