Фестиваль науки у Вільнюсі

Фестиваль науки у Вільнюсі

З 16 по 18 вересня 2015 року викладачі кафедри української мови Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка проф. Марчук Людмила Миколаївна та доц. Козак Раїса Віталіївна взяли участь в роботі 6 Міжнародної конференції «Лінгвістичні, освітні та міжкультурні дослідження 2015», яка відбулася в Інституті іноземних мов Вільнюського університету, м. Вільнюс, Литва. Науковці охопили багато тем: лінгвокультурологія; багатомовність; переклад, навчання і вивчення мов; міжкультурна комунікація – усього виголошено 45 доповідей. Учасниками конференції були представники таких країн, як Литва, Ірландія, США, Німеччина, Фінляндія, Бельгія, Франція, Іспанія, Україна, Грузія.

З вітальним словом звернулася до науковців директор Інституту іноземних мов Вільнюського університету, асоційований професор Рома Кріаучійніене. На конференції представниками України було презентовано такі доповіді: «Мовна особистість Григорія Білоуса як одного із творців образу Григорія Сковороди» (проф. Марчук Л.М.); «Експресивний синтаксис української мови як когнітивно-дискурсивне явище» (доц. Козак Р.В.). Викликали зацікавлення та жваве обговорення виступи «Питання інтеркультуралізму в Європі під час кризи» (докт. Алан Брус, Ірландія); «Текст та інтертекст: проблеми перекладу» (докт. Лідія Камінскене, Литва); «Сучасні методи навчання мови» (Маріам Маньгаладже (Грузія) та ін. Офіційною мовою конференції була англійська мова.

Усі учасники конференції отримали сертифікати , що засвідчують їхню участь у конференції. Тексти доповідей будуть опубліковані у фаховому науковому журналі Вільнюського університету.

 Гості Вільнюського університету залюбки взяли участь у екскурсії містом, з якої довідалися про визначні історичні моменти, пов’язані з Вільнюсом.

Завідувач кафедри української
мови проф. Людмила Марчук