Круглий стіл «Діалог чи насилля: що потребує українське суспільство?»

Круглий стіл «Діалог чи насилля: що потребує українське суспільство?»

У стінах Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за сприяння Українського інституту дослідження екстремізму 23 вересня відбувся круглий стіл на тему «Діалог чи насилля: що потребує українське суспільство?». З вітальним словом до гостей звернувся проректор з наукової роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка І.М. Конет, доктор фізико-математичних наук, професор. Також Іван Михайлович навів довідку з історії нашого вишу і передав слово почесним гостям.

З цікавою та емоційною промовою звернулася до присутніх Галина Герега, голова ГО «Українського інституту дослідження екстремізму». Галина Федорівна наголосила на необхідності знайти оптимальні моделі роботи в умовах кризи.

Далі виступив Олег Зарубінський, директор Інституту, і зупинився на факторах та причинах, що провокують ескалацію напруги в суспільстві та готовність до використання нелегітимного насилля з боку частини наших громадян, які стоять на перешкоді успішної соціально-психологічної адаптації та реабілітації населення. Особлива увага була приділена роботі з двома категоріями громадян: учасниками  АТО, що повертаються додому, та переселенцями.

Експертну оцінку щодо цих гострих питань висловили науковці Богдан Петренко і Руслан Старовойтенко. Також представники Українського інституту дослідження екстремізму зупинилися на актуальному питанні легалізації зброї в Україні. Це викликало жваву дискусію аудиторії, до якої приєдналися студенти, викладачі, правоохоронці і психологи.

Лілія Надвідна, кореспондент газети.
Світлини Ольги Комарової