Зустрічі з учасниками АТО на історичному факультеті

Зустрічі з учасниками АТО на історичному факультеті

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичному духу у суспільстві Президент України підписав Указ «Про День захисника України» від 14 жовтня 2014 року №806. Відповідно до іншого указу № 497 від 23 червня 2015 року «Про відзначення у 2015 році Дня захисника України» на державному рівні відбулася низка заходів для піднесення бойового подвигу, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Україні.

В контексті патріотичних заходів, запланованих на історичному факультеті до Свята Покрови і Дня захисника України, традиційно відбулися зустрічі з учасниками АТО, студентами і випускниками факультету. 13 жовтня студенти спеціальності «історія» зустрілися із Сергієм Тимофійком, студентом 5 курсу тієї ж спеціальності, а 15 жовтня майбутні політологи поспілкувалися з випускником історичного факультету спеціальності «Політологія» Віктором Міщишиним. Модератором зустрічі був Віталій Нечитайло, доктор історичних наук, завідувач кафедри політології і соціології.

«Ми запросили героїв, учасників АТО, аби наші студенти змогли поспілкуватися з ними про проблеми, які є в Україні та про ситуацію на сході», – підкреслив декан факультету Володимир Дубінський, ініціатор зустрічей.

Студенти жваво задавали питання гостям, особливо їх цікавили прогнози подальших дій ворогуючої сторони і як українцям вдалося вистояти у цій нелегкій боротьбі з Росією. «На початку війни ми зуткнулися з тим, що наші військові частини були майже знищені. Все доводилося відновлювати майже з нуля. І тільки завдяки тому, що насправді психологічно українцям не притаманне, як виявилося, життєве кредо «моя хата з краю…», а навпаки, ми змогли вистояти цей рік. У мене залишилося чимало знайомих у Росії, з якими я служив у свій час. У росіян було дві чеченські війни, але такого явища як волонтерство у них не було і воно їм не знайоме», – зауважив Віктор Міщишин.

 

Ольга Комарова, гол. редактор газети.
Світлини автора, facebook.com