Триває навчання в школі молодого психолога К-ПНУ імені Івана Огієнка

Триває навчання в школі молодого психолога К-ПНУ імені Івана Огієнка

 У суботу, 24 жовтня 2015 року, продовжила свою постійну роботу Школа молодого психолога. Заняття пройшло у вигляді семінару на тему: «Практичні особливості роботи практикуючого психолога, психоаналітика, психотерапевта».

Семінар проводили: кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри загальної та практичної психології Жиляк Наталія Вікторівна та запрошений практичний психолог, психоаналітик, психотерапевт Юзюк Лариса Анатоліївна, яка має досвід роботи в Психологічній службі навчального закладу та досвід роботи приватно практикуючого психолога, психоаналітика і психотерапевта.

Мета заходу – формування інтересу до практичної роботи психолога, психоаналітика і психотерапевта, активізація професійного мислення і навичок роботи в цій професії та формування професійної ідентичності.

Перед обговоренням практичних проблем консультативного та психотерапевтичного процесу (таких як робота із запитом, особливості співробітництва із суміжними спеціалістами – психіатром, неврологом, юристом, соціальним педагогом, працівниками соціальних служб, служб у справах дітей тощо, проблеми професійної етики та сеттингу, психодіагностики, практичного застосування технік сучасного та класичного психоаналізу різних напрямків, аналітичної психології, пісочної терапії, арт-терапії, роботи з перенесенням та контрперенесенням, варіантів роботи з технікою аналізу вільних асоціацій, аналізу механізмів формування та можливих механізмів розв’язання симптомів клієнта) учасникам було запропоновано перегляд фільму, у якому представлено випадок із роботи психотерапевта з клієнтом, який має депресивну симптоматику. Після перегляду сюжету учасники Школи молодого психолога обговорити проблему клієнта, його дії, переваги та недоліки, явні порушення Етичного кодексу психолога, яких було допущено головною героїнею сюжету – практикуючим психологом. Також учасники мали можливість отримати відповіді на свої власні запитання, які виникли під час їхньої участі у семінарі.

Учасниками Школи молодого психолога виконано практичні завдання із визначення форм та видів перенесення у запропонованому випадку, ступеня правильності виконання психотерапевтом умов сеттингу та Етичного кодексу психолога, рівня досягнення психологом психотерапевтичної мети, завдання із визначення захисних механізмів, які активізовувались у клієнта в зв’язку із наближенням до його травматичних спогадів і фіксацій, його вторинної вигоди від своїх симптомів, способів відігравання та нав’язливих повторів у поведінці.

Наступне заняття у Школі молодого психолога відбудеться у суботу, 31 жовтня 2015 р., о 12 год. До зустрічі!

Ми чекаємо на Вас за адресою: вул. Польський ринок, 6, м. Кам’янець-Подільський, кафедра загальної та практичної психології, аудиторія № 21, факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.

З питань роботи Школи молодого психолога звертатися до кандидата психологічних наук, старшого викладача Жиляк Наталії Вікторівни.

Контактний телефон: 097 67 11 811

Кафедра загальної та

практичної психології